Vesti

EasyJet uvodi nove letove iz Budimpešte ka Britaniji

Easyjet obogaćuje promet budimpeštanskog aerodroma

EasyJet uvodi nove letove iz Budimpešte ka Britaniji i to ka aerodromima London Sautend i Mančester. Ova objava je usledila nakon nedavne najave kompanije WizzAir da uvodi još jednu liniju sa Velikom Britanijom i to ka aerodromu Donkaster Šefild u Južnom Jorkširu, kao i potvrde LOT Polish Airlines da će opsluživati i London, a sve sa aerodroma u Budimpešti.

Od 2. i 5. novembra, sa aerodroma u prestonici Mađarske, ova aviokompanija imaće dva polaska nedeljno, ponedeljkom i petkom. Kao rezultat povezivanja druge najveće niskotarfine kompanije sa Budimpeštom, nedeljni kapaciteti za Mančester ove zime biće povećani za 20 odsto, kompletirajući postojeće letove RyanAir-a i Jet2.com.

Ove zime će Budimpešta, sa čijeg aerodroma već postoji veliki broj jeftinih letova, biti povezana sa 15 destinacija širom Ujedinjenog Kraljevstva, uz poslednje vesti iz EasyJet-a koji je potvrdio da njen aerodrom ima najveću internacionalnu mrežu, sa 2,15 miliona putnika prošle godine, što je 6,1 odsto više nego u 2016. godini.

„To što EasyJet obogaćuje budimpeštansku mrežu utrostručujući njenu rutu do Ujedinjenog Kraljevstva i naglašavajući koliko je britansko tržište važno za mađarske putnike je sjajna stvar, isto kao i popularizacija Budimpešte kao evropskog grada za citybreak. Ekspanzija EasyJet-a znači i to da će ove zime iz Budimpešte ići letovi za Ujedinjeno Kraljevstvo, ali i Francusku, Nemačku, Holandiju i Švajcarsku“, rekao je Balaž Bogac, direktor razvoja vazdušnih linija aerodroma u Budimpešti.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Preporučujemo  Evropska unija razmatra ograničavanje važenja zelenih sertifikata

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.