Saveti za putovanja Srbija

Jeftini letovi iz Budimpešte: Kuda sve odleteti za šaku forinti?

Letovi

Jeftini letovi iz Budimpešte su već postali uobičajeni način putovanja. Ovo se ne odnosi samo na low cost kompanije, već i na regularne avio kompanije jer je budimpeštanski aerodrom Franc List najveće čvorište za avionski saobraćaj u ovom delu Evrope.

Tako, broj gradova i država za koje se može jeftino leteti iz Budimpešte je izuzeno velik, te u ovom tekstu ne možemo ih navesti sve, ali s obzirom da mnogi niskotarfni prevoznici poput WizzAir-a i RyanAir-a lete sa njega, obratite pažnju pogotovo ako ste do sada uglavnom leteli jeftino iz Temišvara.

Kompanijom WizzAir iz Budimpešte možete leteti do Bordoa u Francuskoj, odnosno aerodroma Merinjak ponedeljkom i petkom, kao i do Nice, utorkom, četvrtkom i subotom. Do Italije možete leteti letom do Napulja i to utorkom, četvrtkom i subotom, a do grada Alghero na Sardiniji utorkom i subotom. Do Rima iz Budimpešte WizzAir leti svakog dana na aerodrom Fjumićino.

Istom kompanijom se iz glavnog grada Mađarske može leteti do Tirane u Albaniji, utorkom, četvrtkom i subotom. Ako nikada niste bili u Azarbejdžanu, očas posla ćete stići do Bakua ponedeljkom i nedeljom. Predivna Gruzija je dostupna, ali ne Tbilisi već drugi po veličini grad Kutaisi, za koji se iz Budimpešte može leteti ponedeljkom i petkom. Do Kazahstana, zapravo glavnog grada Astane letovi su četvrtkom i nedeljom.

Do prelepog Islanda sa ovog aerodroma leti se ponedeljkom i petkom, i to do aerodroma u Rejkjaviku. Svakog dana WizzAir „vozi“ za Tel Aviv u Izraelu, a često su letovi jeftiniji nego iz Temišvara. Maroko, sve popularnija turistička destinacija baš zbog postojanja sve više jeftinih letova, iz Budimpešte je dostupan letovima koji su utorkom i subotom, a sleće se u grad Agadir. Varšava u Poljskoj je moguće vremenski najkraći let i polasci su ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom.

PROČITAJ:  Najbolje destinacije za samostalna putovanja

Portugalija je iz Budimpešte dostupna istom niskotarifnom kompanijom i to do čak tri grada. Tako, do Lisabona su polasci sredom, petkom i nedeljom, do Porta utorkom, četvrtkom i nedeljom, a do grada Faro utorkom i subotom.

Glavni grad Rumunije, Bukurešt je spojen sa Budimpeštom letovima iz iste i to ponedeljkom, sredom i petkom što je dobra solucija ako se se nađe let iz Temišvara zbog konekcija.

Do Španije postoje čak četiri leta. Do Madrida se leti ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom. Isto tako do Tenerifa, gde iz Budimpešte letovi postoje kao i za Madrid, samo bez nedelje, tako da su Kanarska Ostrva nikada dostupnija u svako doba godine, pogotovo jer se može leteti do grada Fuerteventura na istoimenim ostrvima, ali samo nedeljom. Ako ste, pak, raspoloženi za partijanje na Ibici, letovi su samo subotom.

Iz Budimpešte se može stići do aerodroma Žuljani nadomak Kijeva u Ukrajini i to pet puta nedeljno: ponedeljkom, sredom, petkom, subotom i nedeljom. Dubai, takođe veliko čvorište za letove iz celog sveta, dostupno je iz ovog grada utorkom, četvrtkom i subotom.

Dva najveća grada u Rusiji su od skora spojeni jeftinim letovima. Tako se do Moskve WizzAirom može leteti svakim danom osim utorkom, a do St. Petesburga ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom.

Što se tiče jeftinih letova iz Budimpešte kompanijom RyanAir, postoji dosta destinacija do kojih se može stići „za šaku forinti“. Tako, ova kompanija takođe leti do Maroka, ali u Marakeš i to ponedeljkom i petkom. Do grada Tampere u Finskoj iz Budimpešte se leti sredom i nedeljom, dok za sedište EU i glavni grad Belgije leti na aerodrom Šarlroa nadomak Brisela, subotom i nedeljom.

Španija je takođe dobro povezana sa Budimpeštom jeftinim letovima i RyanAir-a. Tako, leti se na tri destinacije od kojih je najprometnija Barselona subotom i nedeljom, te ako ne uspete da nađete jeftin let iz Beograda, ovo vam je više nego dobra opcija. Dalje, tu je grad Santander sa polascima pondeljkom i petkom, a i ova kompanija prevozi do Kanarskih Ostrva i to ni manje ni više nego do Gran Kanarije, ali su letovi samo nedeljom.

PROČITAJ:  Jeftine avio-karte više neće biti jeftine

Do Pize u Italiji i do Edinburga u Škotskoj, tj. Velikoj Britaniji polasci iz Budimpešte su ponedeljkom, sredom i petkom, a ako želite do Dablina u Irskoj polasci su vikednom, dakle subotom i nedeljom. Pafos na Kipru ugošćava niskotarfine avione tri puta nedeljno i to utorskom, sredom i subotom.

Novo je to da kompanija EasyJet od 2. i 5. novembra 2018. godine iz Budimpešte do Britanije i to ka aerodromima London Sautend i Mančester.

Na kraju upozorenje da sve informacije prihvatite sa rezervom jer su promene u redu letenja uvek moguće, pogotovu kod low cost kompanija. Međutim, ako niste našli jeftini let iz Beograda, Budimpešta je, pored Temišvara ili aerodroma u Nišu, odlično rešenje za planiranje puta.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare