Vesti

Fontana di Trevi u Rimu zarađuje sumanute svote novca

Fontana di Trevi u Rimu

Fontana di Trevi, jedna od najvećih turističkih atrakcija u Rimu, osim po svojoj velelepnosti poznata je i kao destinacija na kojoj završava mnoštvo bačenih novčića.

Turisti veruju da će im, ukoliko u nju ubace novčić preko svog ramena, povratak u Rim biti zagarantovan. Iz tog ili nekog drugog razloga na hiljade ljudi svakodnevno ubacuje novac u ovu fontanu, pa ona na nedeljnom nivou nakupi 15.000 dolara, a na godišnjem oko milion.

Humanitarno udruženje katoličke crkve Karitas svaki dan prazni ovaj objekat i prikupljeni novac raspoređuje najugroženijima. Od ovih sredstava 2008. godine su otvorili i supermarket sa nižim cenama od tržišnih, u kojem se opskrbljuju najsiromašniji.

PROČITAJ:  Italija: Bel Paese - Zemlja po meri čoveka

Milion dolara je ipak veoma velika suma u poređenju sa onom koju prikupe ostale svetske fontane – ona kod hotela Belađo u Las Vegasu godišnje “zaradi” 12.000 dolara, ona u Diznilendu 18.000, dok fontana koja pripada Memorijalnom centru 9/11 u SAD prikupi 3.000 dolara, iako nije dozvoljeno u nju ubacivati novac. S druge srtane Bakingemska fontana u Čikagu, jedna od najvećih na svetu, godišnje „zarađuje“ samo 200 dolara.

7 neobičnih vodiča za Rim

Dakle, nije potrebno samo napraviti lepu fontanu, nego i osmisliti zanimljivu priču koja će privući turiste, a možda i pristupačniji teren od, na primer, kružnog toka.

Izvor: bif.rs

PROČITAJ:  Proglašena 21 najlepša plaža za 2018. godinu od 1.600 ponuđenih

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.