Vesti

Fontana di Trevi u Rimu zarađuje sumanute svote novca

Fontana di Trevi u Rimu

Fontana di Trevi, jedna od najvećih turističkih atrakcija u Rimu, osim po svojoj velelepnosti poznata je i kao destinacija na kojoj završava mnoštvo bačenih novčića.

Turisti veruju da će im, ukoliko u nju ubace novčić preko svog ramena, povratak u Rim biti zagarantovan. Iz tog ili nekog drugog razloga na hiljade ljudi svakodnevno ubacuje novac u ovu fontanu, pa ona na nedeljnom nivou nakupi 15.000 dolara, a na godišnjem oko milion.

Humanitarno udruženje katoličke crkve Karitas svaki dan prazni ovaj objekat i prikupljeni novac raspoređuje najugroženijima. Od ovih sredstava 2008. godine su otvorili i supermarket sa nižim cenama od tržišnih, u kojem se opskrbljuju najsiromašniji.

PROČITAJ:  Zašto je uspon na Monblan toliko opasan

Milion dolara je ipak veoma velika suma u poređenju sa onom koju prikupe ostale svetske fontane – ona kod hotela Belađo u Las Vegasu godišnje “zaradi” 12.000 dolara, ona u Diznilendu 18.000, dok fontana koja pripada Memorijalnom centru 9/11 u SAD prikupi 3.000 dolara, iako nije dozvoljeno u nju ubacivati novac. S druge srtane Bakingemska fontana u Čikagu, jedna od najvećih na svetu, godišnje „zarađuje“ samo 200 dolara.

Dakle, nije potrebno samo napraviti lepu fontanu, nego i osmisliti zanimljivu priču koja će privući turiste, a možda i pristupačniji teren od, na primer, kružnog toka.

PROČITAJ:  Najegzotičnija ostrva Evrope - malo drugačija putovanja

Izvor: bif.rs

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare