Po belom svetu Vesti

Google Maps nije dobrodošao u ovom italijanskom gradiću

Vožnja

Italijanski grad Baunej postavio je znak na kojem se ističe da je korišćenje Google Maps strogo zabranjeno. Na ovaj korak vlasti su se odlučile jer su za dve godine čak 144 osobe pozvale pomoć jer nisu znale gde se nalaze zbog loše navigacije. Tako, navigacija koja radi svuda u svetu u pojedinim mestima u Italiji samo izaziva probleme.

Putevi u ovom primorskom gradu nisu dobro označeni na aplikaciji, pa su mnogi izgubljeni turisti bili nemoćni čak i da pokrenu automobile jer su se našli pored puta.

„Sve je ovo zato što ljudi voze po navigaciji Google Maps aplikacije, koja pogrešno navodi na našim putevima“, rekao je gradonačelnik Bauneja Salvador Korias.

Problemi nastaju kada turisti odluče da istražuju okolinu bez prethodnog plana, a posledice se kasnije odnose na upravu grada, ali i na same putnike koji ponekad pretrpe i veliku materijalnu štetu.

Italijanska planinska sela: Boravak van hotela, kao u hotelu

Ovo nije jedino mesto u Italiji gde ova aplikacija „pogreši“, dešava se da navodi putnike da voze duž kanala u Veneciji, gde je potpuno zabranjen automobilski saobraćaj.

Izvor: Nezavisne novine

PROČITAJ:  Vozom iz Rima do skijališta Kortina d’Ampeco u Dolomitima
Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare