Vesti

Granični prelaz Horgoš biće proširen do oktobra 2024.

Kamere Horgoš uživo granični prelaz

Granični prelaz Horgoš sa Mađarskom biće rekonstruisan godinu dana kasnije, odnosno novi rok za završetak radova je 30. septembar 2024. godine.

Prethodni rok za završetak radova na rekonstrukciji graničnog prelaza Horgoš bio je septembar 2023. godine, ali je tokom septembra prošle godine rok za završetak radova produžen sa 30 na 33 meseca. Međutim, poslednjom izmenom ugovora o javnoj nabavci za rekonstrukciju i dogradnju Graničnog prelaza Horgoš, rok za završetak ovog posla produžen je do 30 septembra ove godine.

Razlozi za ovaj produžetak radova na rekonstrukciji graničnog prelaza Horgoš su dodatni radovi, usluge ili dobra koji su postali neophodni.

„Zbog Projektnog zadatka separata i izmena projekta za građevinsku dozvolu, izvođač nije u mogućnosti da završi radove iz Ugovora“, navodi se u izmenama ugovora objavljenim na Portalu javnih nabavki, a prenosi agencija Beta.

Horgoš sve skuplji

Prvobitna vrednost rekonstrukcije graničnog prelaza Horgoš ugovorena je za 1.740.255.047 dinara, iako je vrednost javne nabavke iznosila 1.566.075.000 dinara. Posao je dodeljen konzorcijumu „Jadran“ DOO iz Beograda.

Potom je produžen rok za završetak radova sredinom 2023. godine kada je cena radova povećana za 248,6 miliona dinara, te je danas ukupna cena ovog posla 1.988.897.637 dinara.

Na Horgošu 24 trake

Kada rekonstrukcija graničnog prelaza Horgoš bude završena, prelaz će biti proširen te će imati 24 umesto dosadašnjih 16 traka koje će biti pokrivene kamerama.

Takođe, pored radova na terminalu i samom ulazu i izlazu iz Srbije, projekat obuhvata i radove na prilaznom delu auto-puta.

Između Srbije i Mađarske postoji 9 graničnih prelaza, tako da pored pomenutog i glavnog, u Mađarsku možete preći i preko prelaza Horgoš 2, Kelebija – Tompa, Bački Breg – Hercegsanto, Rabe – Kubekhaza, Rastina – Bačsentđerđ, Bački Vinogradi – Asottholom, Bajmok – Bačalmaš i Đala – Tisaziget.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare