Saveti za putovanja Vesti

Granični prelaz Rabe–Kibekhaza sa Mađarskom u opštini Novi Kneževac je otvoren

Granica

Novi granični prelaz sa Mađarskom Rabe–Kibekhaza u opštini Novi Kneževac mogu da koriste građani Srbije, Mađarske i Evropske unije, svakodnevno od 7č do 19č i namenjen je isključivo putničkom saobraćaju.

Ovo je deveti drumski granični prelaz sa Mađarskom i izgrađen je u okviru projekta prekogranične saradnje dve zemlje, vrednog 5,5 miliona evra, za koji je Evropska unija izdvojila 4,6 miliona evra.

Osim novog graničnog prelaza Rabe-Kibekhaza, koji će zajedno koristiti Srbija i Mađarska, u okviru projekta je izgrađeno i 3,5 kilometra saobraćajnice.

Međunarodno ovlašćenje (dozvola) za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu i kako ga pribaviti

Pored novootvorenog prelaza Rabe–Kibekhaza u opštini Novi Kneževac, između Srbije i Mađarske postoji još osam graničnih prelaza. Nisu svi granični prelazi sa Mađarskom nisu otvoreni tokom čitavog dana, te obratite pažnju na njihovo radno vreme.

 1. Đala-Tisaziget granični prelaz je takođe kod Novog Kneževca, a radno vreme mu je  od 1. maja do 1. septembra od 7 do 19č, dok u periodu 1. septembra do 1. maja otvoren je od 6 do 18č,
 2. Horgoš-Roszke koji se nalazi u blizini Kanjiže. Treba znati da iz Srbije postoje dva granična prelaza Horgoš prema Mađarskoj. To je prelaz Horgoš Srbija Mađarska AP A1 koji radi 24č i granični prelaz Horgoš II koji radi od 7-19č,
 3. Kelebija-Tompa je granični prelaz koji se nalazi kod Subotice i radi 24č,
 4. Bački Breg-Hercegsanto granični prelaz pripada opštini Sombor i radi 24č,
 5. Rastina-Bačsentđerđ se takođe nalazi se u blizini Sombora, a radno vreme mu je 7-19č,
 6. Bački Vinogradi-Asottholom granični prelaz je kod Subotice i radno vreme mu je od 1. maja do 1. septembra od 7 do 19č  dok u periodu od 1. septembra do 1. maja je otvoren od 6 do 18č,
 7. Bajmok-Bačalmaš je granični prelaz takođe u blizini Subotice i radno vreme mu je od 1. maja do 1. septembra od 7 do 19č, dok od 1. septembra do 1. maja od 6 do 18č.

Pripejd i postpejd elektronska naplata putarine (ENP) i da li se isplati

  Letovi Štutgart - Beograd kompanijom Eurowings kreću u maju 2020

Putnici koji putuju vozom na raspolaganju imaju granične prelaze Subotica – Kelebija, Horgoš – Roszke, dok putnici koji iz Srbije putuju rečnim saobraćajem mogu koristiti granične prelaze Bezdan – Mohacs i Kanjiža – Szeged.

  Oznake
  Booking.com

  Vaš komentar

  Ostavite komentar

  Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.  Booking.com

  RENT-A-CAR bilo gde u svetu