Saveti za putovanja Vesti

Granični prelaz Rabe–Kibekhaza sa Mađarskom u opštini Novi Kneževac je otvoren

Granica

Novi granični prelaz sa Mađarskom Rabe–Kibekhaza u opštini Novi Kneževac mogu da koriste građani Srbije, Mađarske i Evropske unije, svakodnevno od 7č do 19č i namenjen je isključivo putničkom saobraćaju.

Ovo je deveti drumski granični prelaz sa Mađarskom i izgrađen je u okviru projekta prekogranične saradnje dve zemlje, vrednog 5,5 miliona evra, za koji je Evropska unija izdvojila 4,6 miliona evra.

Osim novog graničnog prelaza Rabe-Kibekhaza, koji će zajedno koristiti Srbija i Mađarska, u okviru projekta je izgrađeno i 3,5 kilometra saobraćajnice.

Međunarodno ovlašćenje (dozvola) za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu i kako ga pribaviti

Pored novootvorenog prelaza Rabe–Kibekhaza u opštini Novi Kneževac, između Srbije i Mađarske postoji još osam graničnih prelaza. Nisu svi granični prelazi sa Mađarskom nisu otvoreni tokom čitavog dana, te obratite pažnju na njihovo radno vreme.

  1. Đala-Tisaziget granični prelaz je takođe kod Novog Kneževca, a radno vreme mu je  od 1. maja do 1. septembra od 7 do 19č, dok u periodu 1. septembra do 1. maja otvoren je od 6 do 18č,
  2. Horgoš-Roszke koji se nalazi u blizini Kanjiže. Treba znati da iz Srbije postoje dva granična prelaza Horgoš prema Mađarskoj. To je prelaz Horgoš Srbija Mađarska AP A1 koji radi 24č i granični prelaz Horgoš II koji radi od 7-19č,
  3. Kelebija-Tompa je granični prelaz koji se nalazi kod Subotice i radi 24č,
  4. Bački Breg-Hercegsanto granični prelaz pripada opštini Sombor i radi 24č,
  5. Rastina-Bačsentđerđ se takođe nalazi se u blizini Sombora, a radno vreme mu je 7-19č,
  6. Bački Vinogradi-Asottholom granični prelaz je kod Subotice i radno vreme mu je od 1. maja do 1. septembra od 7 do 19č  dok u periodu od 1. septembra do 1. maja je otvoren od 6 do 18č,
  7. Bajmok-Bačalmaš je granični prelaz takođe u blizini Subotice i radno vreme mu je od 1. maja do 1. septembra od 7 do 19č, dok od 1. septembra do 1. maja od 6 do 18č.

Pripejd i postpejd elektronska naplata putarine (ENP) i da li se isplati

Putnici koji putuju vozom na raspolaganju imaju granične prelaze Subotica – Kelebija, Horgoš – Roszke, dok putnici koji iz Srbije putuju rečnim saobraćajem mogu koristiti granične prelaze Bezdan – Mohacs i Kanjiža – Szeged.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Preporučujemo  Amsterdam smanjuje broj suvenirnica kako bi obuzdao dolaske turista

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.