Vesti

Granični prelaz Rabe – Kubekhaza sa Mađarskom u opštini Novi Kneževac je otvoren

Granica

Novi granični prelaz sa Mađarskom Rabe – Kubekhaza u opštini Novi Kneževac mogu da koriste građani Srbije, Mađarske i Evropske unije, svakodnevno od 7č do 19č i namenjen je isključivo putničkom saobraćaju.

Rabe – Kubekhaza je deveti drumski granični prelaz sa Mađarskom i izgrađen je u okviru projekta prekogranične saradnje dve zemlje, vrednog 5,5 miliona evra, za koji je Evropska unija izdvojila 4,6 miliona evra.

PROČITAJ:  Voz Subotica - Segedin ponovo prevozi putnike i cena karte

Osim novog graničnog prelaza Rab – Kubekhaza, koji će zajedno koristiti Srbija i Mađarska, u okviru projekta je izgrađeno i 3,5 kilometra saobraćajnice.

Pored novootvorenog prelaza Rabe – Kubekhaza u opštini Novi Kneževac, između Srbije i Mađarske postoji još osam graničnih prelaza. Nisu svi granični prelazi sa Mađarskom nisu otvoreni tokom čitavog dana, te obratite pažnju na njihovo radno vreme.

  1. Đala-Tisaziget granični prelaz je takođe kod Novog Kneževca, a radno vreme mu je  od 1. maja do 1. septembra od 7 do 19č, dok u periodu 1. septembra do 1. maja otvoren je od 6 do 18č,
  2. Horgoš-Roszke koji se nalazi u blizini Kanjiže. Treba znati da iz Srbije postoje dva granična prelaza Horgoš prema Mađarskoj. To je prelaz Horgoš Srbija Mađarska AP A1 koji radi 24č i granični prelaz Horgoš II koji radi od 7-19č. Kamere Horgoš je jedini granični prelaz na kome se može videti uživo stanje.
  3. Kelebija-Tompa je granični prelaz koji se nalazi kod Subotice i radi 24č,
  4. Bački Breg-Hercegsanto granični prelaz pripada opštini Sombor i radi 24č,
  5. Rastina-Bačsentđerđ se takođe nalazi se u blizini Sombora, a radno vreme mu je 7-19č,
  6. Bački Vinogradi-Asottholom granični prelaz je kod Subotice i radno vreme mu je od 1. maja do 1. septembra od 7 do 19č  dok u periodu od 1. septembra do 1. maja je otvoren od 6 do 18č,
  7. Bajmok-Bačalmaš je granični prelaz takođe u blizini Subotice i radno vreme mu je od 1. maja do 1. septembra od 7 do 19č, dok od 1. septembra do 1. maja od 6 do 18č.
PROČITAJ:  Trajekt za Tasos: Cena, red vožnje i karte

Putnici koji putuju vozom na raspolaganju imaju granične prelaze Subotica – Kelebija, Horgoš – Roszke, dok putnici koji iz Srbije putuju rečnim saobraćajem mogu koristiti granične prelaze Bezdan – Mohacs i Kanjiža – Szeged.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare