Vesti

Grčka počinje sa poreskim kontrolama svih koji iznajmljuju smeštaj preko platformi

AirBnB

Grčka počinje sa kontrolom smeštaja koji je oglašen na platformama. Poreske vlasti su dale rok do 28. februara svima koji kratkoročno iznajmljuju smeštaj na ovaj način, kao što je AirBnB, da ažuriraju informacije na platformama kako bi izbegli novčane kazne za utaju poreza, navodi se u saopštenju Nezavisne uprave za javne prihode (AADE).

PROČITAJ:  Trajekt za Ikariju: Cena, red vožnje i kupovina karata

Vlasnici nekretnina za koje se utvrdi da krše zakone o kratkoročnom zakupu biće kažnjeni novčanom kaznom do 5.000 evra.

Grčka od ove vrste zakupodavaca takođe zahteva da do 28. februara unesu sve neophodne izmene svojih podataka pre nego što poreski službenici počnu inspekcije za poresku 2022. godinu.

Prema Upravi za javne prihode, poreski revizori će unakrsno proveriti podatke koje dostavljaju zakupodavci sa informacijama koje pružaju platforme Airbnb, Booking.com i VRBO.

Poreske vlasti ciljaju na vlasnike nekretnina i menadžere nekretnina tipa Airbnb koji nisu dobili registarski broj nekretnine (AMA) ili su objavili lažne informacije o svojoj nekretnini.

Prihodi od aktivnosti kratkoročnog iznajmljivanja takođe će biti podvrgnuti kontroli, a vlasnici nekretnina za koje se utvrdi da krše pravila ili nemaju AMA kod, ili posebnu operativnu dozvolu (ESL / MAG broj), biće kažnjeni i pored novčanih kazni, nekretnine će biti uklonjene sa onlajn listinga.

Podsećamo da se prema grčkom zakonu zarada od iznajmljivanja bilo koje nepokretnosti – stana, kuće, sobe u stanovima ili samostojećoj kući – Grčka smatra oporezivim prihodom.

PROČITAJ:  Najegzotičnija ostrva Evrope - malo drugačija putovanja

Prema zakonu, grčke poreske vlasti mogu da zahtevaju od onlajn platformi da pruže informacije u vezi sa zakupodavcima koji navode svoje nekretnine na platformama. Onlajn platforme će prijavljivati ove informacije lokalnim poreskim vlastima krajem februara svake godine.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare