Vesti

Grčka počinje sa poreskim kontrolama svih koji iznajmljuju smeštaj preko platformi

AirBnB

Grčke poreske vlasti su dale rok do 28. februara svima koji kratkoročno iznajmljuju smeštaj putem platformi kao što je AirBnB da ažuriraju informacije na platformama kako bi izbegli novčane kazne za utaju poreza, navodi se u saopštenju Nezavisne uprave za javne prihode (AADE).

PROČITAJ:  Trajekt od Soluna do Izmira: Trajektna linija počela sa radom

Vlasnici nekretnina za koje se utvrdi da krše zakone o kratkoročnom zakupu biće kažnjeni novčanom kaznom do 5.000 evra.

Od ove vrste zakupodavaca takođe se zahteva da do 28. februara unesu sve neophodne izmene svojih podataka pre nego što poreski službenici počnu inspekcije za poresku 2022. godinu.

Prema Upravi za javne prihode, poreski revizori će unakrsno proveriti podatke koje dostavljaju zakupodavci sa informacijama koje pružaju platforme Airbnb, Booking.com i VRBO.

Poreske vlasti ciljaju na vlasnike nekretnina i menadžere nekretnina tipa Airbnb koji nisu dobili registarski broj nekretnine (AMA) ili su objavili lažne informacije o svojoj nekretnini.

Prihodi od aktivnosti kratkoročnog iznajmljivanja takođe će biti podvrgnuti kontroli, a vlasnici nekretnina za koje se utvrdi da krše pravila ili nemaju AMA kod, ili posebnu operativnu dozvolu (ESL / MAG broj), biće kažnjeni i pored novčanih kazni, nekretnine će biti uklonjene sa onlajn listinga.

Podsećamo da se prema grčkom zakonu zarada od iznajmljivanja bilo koje nepokretnosti – stana, kuće, sobe u stanovima ili samostojećoj kući – smatra se oporezivim prihodom.

PROČITAJ:  Francuska planira zabranu iznajmljivanja loše izolovanog smeštaja

Prema zakonu, grčke poreske vlasti mogu da zahtevaju od onlajn platformi da pruže informacije u vezi sa zakupodavcima koji navode svoje nekretnine na platformama. Onlajn platforme će prijavljivati ove informacije lokalnim poreskim vlastima krajem februara svake godine.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama AirHelp+ 300X50
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Linkedin mora za poso
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.