Vesti

Grčka razmišlja o uvođenju „zdravstvenog pasoša“

Zastava Grčke

Grčki ministar turizma Hari Teoharis rekao je da grčke vlasti razmišljaju o uvođenju „zdravstvenog pasoša“ koji će poslužiti kao dokaz da neko ne boluje od korona virusa i sa tim „pasošem“ će moći da ode na letovanje u Grčku i tamo troši novac koji je uštedeo u karantinu, ukoliko prethodno nije izgubio posao.

Ministar je izjavio da će Grčka ove godine imati samo tromesečnu turističku sezonu, između jula i septembra, ali dodao je da ako se situacija popravi, produžena sezona u oktobru i novembru mogla bi da poveća broj turista u Grčkoj.

Međutim, najveći izazov za zemlju zavisnu od turizma biće određivanje ko će moći da uđe u Grčku i na koji način.

Ministar Teohakis rekao je da se na nivou Evropske unije u toku rasprava o utvrđivanju načina po kome će građanima EU biti dozvoljeno da ove godine odu na godišnji odmor, s obzirom na to da je predesednica Evropske komisije izjavila da se radi o pitanju „života ili smrti“.

Cilj Brisela je da pruži verodostojan test svakom pojedincu koji želi da ode na letnji odmor bilo gde u Evropi.

Međutim, ovaj test će morati da sprovede država porekla putnika pre nego što se ukrca u avion ili bilo koje drugo prevozno sredstvo.

U ovom trenutku još uvek nije jasno da li će državljanima drugih zemalja ovog leta biti dozvoljeno da posete Grčku ili ne.

PROČITAJ:  Činjenice o Grčkoj koje morate znati pre nego što krenete u Grčku

Koliko su potencijalni turisti željni da prolaze kroz procedure testiranja kako bi izvadili „zdravstveni pasoš“ i otišli na odmor na kome će trošiti novac, ostaje da se vidi u narednim nedeljama i mesecima.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare