Vesti

Grčka razmišlja o uvođenju “zdravstvenog pasoša”

Zastava Grčke

Grčki ministar turizma Hari Teoharis rekao je da grčke vlasti razmišljaju o uvođenju “zdravstvenog pasoša” koji će poslužiti kao dokaz da neko ne boluje od korona virusa i sa tim “pasošem” će moći da ode na letovanje u Grčku i tamo troši novac koji je uštedeo u karantinu, ukoliko prethodno nije izgubio posao.

Ministar je izjavio da će Grčka ove godine imati samo tromesečnu turističku sezonu, između jula i septembra, ali dodao je da ako se situacija popravi, produžena sezona u oktobru i novembru mogla bi da poveća broj turista u Grčkoj.

Međutim, najveći izazov za zemlju zavisnu od turizma biće određivanje ko će moći da uđe u Grčku i na koji način.

Ministar Teohakis rekao je da se na nivou Evropske unije u toku rasprava o utvrđivanju načina po kome će građanima EU biti dozvoljeno da ove godine odu na godišnji odmor, s obzirom na to da je predesednica Evropske komisije izjavila da se radi o pitanju “života ili smrti”.

Cilj Brisela je da pruži verodostojan test svakom pojedincu koji želi da ode na letnji odmor bilo gde u Evropi.

Međutim, ovaj test će morati da sprovede država porekla putnika pre nego što se ukrca u avion ili bilo koje drugo prevozno sredstvo.

U ovom trenutku još uvek nije jasno da li će državljanima drugih zemalja ovog leta biti dozvoljeno da posete Grčku ili ne.

PROČITAJ:  Činjenice o Grčkoj koje morate znati pre nego što krenete na put

Koliko su potencijalni turisti željni da prolaze kroz procedure testiranja kako bi izvadili “zdravstveni pasoš” i otišli na odmor na kome će trošiti novac, ostaje da se vidi u narednim nedeljama i mesecima.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.