Vesti

Hitrou više nije najprometniji aerodrom u Evropi

Dete, aerodrom

Aerodrom Hitrou više nije aerodrom kroz koji prolazi najviše putnika u Evropi, jer ga je vrha ove liste smenio francuski Šarl de Gol u Parizu.

Prema podacima za prvih devet meseci 2020. godine kroz aerodrom Hitrou prošlo je 19 miliona putnika, dok je pariski aerodom zabeležio 300.000 putnika više, odnosno 19,3 miliona putnika.

PROČITAJ:  Kako da najbrže prođete aerodromsku kontrolu

Po broju preveženih putnika na trećem mestu je amsterdamski aerodrom Šiphol.

Ova tri aerodroma su zbog pandemije Covid-19 su morala da uvedu specijalne mere opreza, među kojima je i testiranje putnika. Prema pisanju BBC, londonski Hitrou je bio najsporiji u usvajanju preventivnih mera, zbog čega je i beležio manji broj putnika.

Na aerodromu Hitrou je zbog cele ove situacije broj putnika u prvih devet meseci 2020. godine opao za 69 odsto, dok je na Šarl de Golu taj broj smanjen za 67 procenata.

PROČITAJ:  MARKO PRELEVIĆ: Mi se još sređujemo za aerodrom jer nam je svaki let događaj

Asocijacija aerodroma ACI Europe upozorava da je 193 aerodroma u Evropi u riziku od nesolventnosti i da bi zato moglo pribeći otpuštanjima u narednim mesecima.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare