Vesti

Jerusalim jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu

Jerusalim

Jerusalim je u godini za nama postigao lep rekord kada je zabeležio najbrže rastući broj turista u 2018. godini. U godini u kojoj su Japan i Indija nastavili da masovno privlače posetioce iz celog sveta, izraelski grad je postao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija.

Na svetskom nivou, u 2018. godini je bilo 1,4 milijarde putovanja, od čega je njih 4,8 miliona svoje ishodište imalo u Jerusalimu koji je svoju turističku posetu u proteklih 12 meseci povećao za 38 odsto.

Prema podacima Euromonitora, deset najposećenijih gradova na svetu su Bangkok, London, Singapur, Makao, Pariz, Dubai, Njujork, Kuala Lumpur i Šenžen, a od sto gradova na listi najpopularnijih destinacija čak 41 nalazi se u Aziji, dok su pojedini delovi Srednjeg Istoka i Afrike imali najmanje koristi, najviše zbog terorističkih napada. Jedni od onih koji su sve manje u trendu su Sus u Tunisu i Šarm em Šeik u Egiptu.

Glavni grad Bangkok u kome možete videti Tajland 21. veka, ali i izuzetne kulturno-istorijske i religijske lokalitete
Bangkok je jedan od 10 najposećenijih gradova na svetu

S druge strane, Japan i Indija se izdvajaju po povećanom prilivu turista. Osaka i Čibe su u 2018. godini primile 43 odsto turista više nego ranije, dok su Delhi i Mumbaj dostigli rast od više od 20 odsto.

Vodeća evropska turistička destinacija u 2018. bio je portugalski Porto, koji je ove godine tu titulu stekao na World Travel Awards-u, i za koji se predviđa da će do kraja godine imati priliv od 7 odsto turista više nego ranije.

Na spisku gradova koji su ugostili najviše svetskih putnika prošle godine, dominira Hong Kong koji je posetilo 29,8 miliona ljudi, što je porast od 7 odsto.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare