Vesti

Jerusalim jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu

Jerusalim

Jerusalim je u godini za nama postigao lep rekord kada je zabeležio najbrže rastući broj turista u 2018. godini. U godini u kojoj su Japan i Indija nastavili da masovno privlače posetioce iz celog sveta, izraelski grad je postao jedna od najpopularnijih turističkih destinacija.

Na svetskom nivou, u 2018. godini je bilo 1,4 milijarde putovanja, od čega je njih 4,8 miliona svoje ishodište imalo u Jerusalimu koji je svoju turističku posetu u proteklih 12 meseci povećao za 38 odsto.

Prema podacima Euromonitora, deset najposećenijih gradova na svetu su Bangkok, London, Singapur, Makao, Pariz, Dubai, Njujork, Kuala Lumpur i Šenžen, a od sto gradova na listi najpopularnijih destinacija čak 41 nalazi se u Aziji, dok su pojedini delovi Srednjeg Istoka i Afrike imali najmanje koristi, najviše zbog terorističkih napada. Jedni od onih koji su sve manje u trendu su Sus u Tunisu i Šarm em Šeik u Egiptu.

Glavni grad Bangkok u kome možete videti Tajland 21. veka, ali i izuzetne kulturno-istorijske i religijske lokalitete
Bangkok je jedan od 10 najposećenijih gradova na svetu

S druge strane, Japan i Indija se izdvajaju po povećanom prilivu turista. Osaka i Čibe su u 2018. godini primile 43 odsto turista više nego ranije, dok su Delhi i Mumbaj dostigli rast od više od 20 odsto.

Vodeća evropska turistička destinacija u 2018. bio je portugalski Porto, koji je ove godine tu titulu stekao na World Travel Awards-u, i za koji se predviđa da će do kraja godine imati priliv od 7 odsto turista više nego ranije.

Izrael i Palestina u tri dana

Na spisku gradova koji su ugostili najviše svetskih putnika prošle godine, dominira Hong Kong koji je posetilo 29,8 miliona ljudi, što je porast od 7 odsto.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.