Vesti

Karneval na Jamajci privlači sve više posetilaca

Karneval na Jamajci

Karneval na Jamajci je veliko kulturno iskustvo koje može privući još više posetilaca na ostrvo. Kao deo marketinških stubova destinacije za sport i zabavu, događaj nastavlja da beleži porast broja učesnika iz inostranstva sa jednonedeljnim proslavama koje kulminiraju paradom na putu, navodi Turistička organizacija Jamajke.

„Karneval na Jamajci je postao mešavina međunarodnih, regionalnih i lokalnih učesnika koji žele da iskuse energiju Kingstona kroz muziku, hranu i prijatelje. Postao je idealna platforma za jačanje Kingstona kao kulturne prestonice Kariba i želimo da to maksimalno povećamo kako bismo povećali dolaske i potrošnju naših posetilaca na ostrvu“, rekao je direktor za turizam Turističke organizacije Jamajke Donovan Vajt.

Preliminarni podaci pokazuju da je od 1. do 20. aprila, što se poklapa sa karnevalskim aktivnostima, u Kingston stiglo preko 26 hiljada posetilaca. Odbor Karnevala na Jamajci je takođe naveo da je bilo preko 8.000 veselih učesnika i 50.000 gledalaca.

„Ove brojke, iako su samo stidljive od onoga što bi bilo postignuto pre pandemije, veoma su pozitivne za rast događaja i njegove ekonomske koristi. Takođe govori o ujedinjujućem elementu koji muzika može da postigne tako da i učesnici i gledaoci uživaju u zabavi. Očekuje se da će Karneval 2024. biti sve veći i Turistička organizacija Jamajke planira da iskoristi marketinške mogućnosti“, nastavio je direktor Vajt.

Nakon pauze zbog pandemije COVID-19, Karneval na Jamajci vratio se 2023. godine sa vrhunskim karnevalskim iskustvom u Očo Riosu i Kingstonu. Glavni događaj, Marš putem (Road March), održan je u Kingstonu u nedelju, 16. aprila, uz more bendova u kostimima i gledalaca.

PROČITAJ:  Jamajka imala najbolju zimsku turističku sezonu u istoriji

Podsećamo, zimska turistička sezona na Jamajci je u periodu od januara do marta 2023. godine zabeležila 1,18 miliona posetilaca, a prema tvrdnji zvaničnika početak 2023. godine predstavlja rast od 94,4 odsto u odnosu na isti period 2022. godine.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare