Vesti

Katar jednim potezom iz Rusije privukao 366 odsto turista više nego pre

Doha, Katar

Katar je proglašen za najotvoreniju državu Srednjeg istoka i osmu najotvoreniju na svetu kada je u pitanju jednostavnost procedure za dobijanje vize.

Svetska turistička organizacija nedavno je objavila novu listu država rangiranih po ovom kriterijumu, na čije su čelo Katar stavile nedavne olakšice koje je ova zemlja uvela za dobijanje vize, dozvoljavajući građanima 88 država da im dođu u goste bez muke.

S ciljem da olakša proceduru dobijanja vize, Katar je uveo onlajn platformu za efikasno i jasno vidljivo procesuiranje e-viza, kao i besplatni 96-satni tranzit, duplirajući vreme koje putnici koji samo prolaze kroz Katar mogu da provedu u zemlji.

Katar
Katar objašnjava turizam

Kao rezultat ovih mera, otvorenost Katara skočila je sa 177. (koje je zauzima 2014.) na 8. mesto ovogodišnje svetske liste. Od kad su stupile na snagu, zato što im viza više ne treba, broj turista iz Indije skočio je za 18 odsto, onih pristiglih iz Kine ove godine bilo je 43 odsto više nego ranije, a iz Rusije je u Katar došlo neverovatnih 366 odsto više ljudi u poređenju sa brojem iz perioda kada su morali imati vizu.

– Otvorenost i lakoća pristupa su krucijalni elementi iskustva svakog turiste, zbog čega ćemo nastaviti da sa svojim partnerima ubrzavamo proces njihovog ulaska u našu zemlju. Pobrinućemo se i za to da sve procedure za dobijanje vize kao i same vize budu u elektronskom obliku – najavio je Hasan Al Ibrahim, jedan od čelnika katarskog Ministarstva turizma.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare