Vesti

Londonski crni taksiji uskoro na ulicama Pariza

Londonski crni taksi

Londonski crni taksiji, ali na hibridni pogon, moći će od 2019. da se vide na ulicama Pariza pošto je kompanija koja ih pravi počela da ih prodaje Gradu svetlosti.

Električna taksi vozila, iako modernizovana, liče na tradicionalne crne londonske “kebove”, mogu da prevezu šest putnika, a pokreću ih elektromotor i benzinski motor Volvo.

Kompanija Londonska električna vozila (London Electric Vehicle Co – LEVC) za sada ima 600 vozila na ulicama Londona, a počela je da ih prodaje i Amsterdamu, Berlinu, Hamburgu i Oslu.

Vozilo može da pređe oko 650 kilometra sa oba motora, a samo na struju mogu da pređu oko 120 kilometara. Dolazak na ulice Pariza je usledio posle agresivne kampanje gradonačelnice An Idalgo za poboljšanje kvaliteta vazduha u gradu, prenela je agencija AP.

Direktor LEVC je rekao da ta kompanija želi da pruži “nove opcije” vozačima i putnicima s obzirom na problem zagađenja u francuskim gradovima.

LEVC je u vlasništvu kineske kompanije Džili (Geely) koja je u izgradnju fabrike u engleskom gradu Koventri uložila 325 miliona funti. Kapacitet pogona je do 36.000 vozila godišnje, a LEVC TX košta oko 60.000 evra.

Izvor: Euractiv.rs

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
PROČITAJ:  Snega na planinama biće sve manje: Ugrožena skijališta u Evropi zbog zima bez snega

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.