Vesti

Mađarski pasoš jedan od najmoćnijih u Evropi

Budimpešta, Mađarska

Mađarski pasoš našao se na listi najpopularnijih na svetu, kao garant ulaska u 163 zemlje sveta – bez vize.

Sa bezviznim pristupom 163 zemlje, Mađarska se našla na četvrtom mestu liste država sa najpoželjnijim pasošima, rame uz rame sa Švajcarskom, Ujedinjenim Kraljevstvom, Belgijom i Austrijom, javlja sajt Passport Index.

Njeni građani sada će moći bez vize da posećuju i Angolu, Australiju, Azerbejdžan, Benin, Etiopiju, Lesoto, Mjanmar, Ruandu, Uzbekistan i Vijetnam.

Kao jedna od najstarijih zemalja u Evropi, Mađarska ima bogato kulturno nasleđe koje predstavlja most između evropskog šarma i sovjetskog uticaja kroz istoriju.

Poznatoj kao prvoj zemlji komunističkog bloka koja je otvorila svoje granice za Zapadnu Evropu, Mađarskoj se širom sveta dive zbog njenih termalnih izvora, pijaca, sjajnih restorana i prodavnica.

Sa skoro 10 miliona stanovnika koji zahvaljujući svom pasošu sada mogu da uživaju u povećanoj mobilnosti i globalnoj slobodi, ova antička nacija konačno je povratila svoje mesto na mapi izuzetnih mesta za život i jedinstvenih destinacija za posetiti.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare