Vesti

Muzej votke otvoren u Pljoskoj, ovaj Poljskoj

Muzej votke u Poljskoj

U Varšavi je otvoren muzej votke u kome će posetioci moći da vide interaktivne izložbe namenjene upoznavanju sa istorijom ovog nacionalnog pića.

Poljski muzej votke se nalazi u bivšoj destileriji u Koneser Praga centru na mestu gde je Warsaw Vodka Factory Koneser nekada prozivodila vrhunske poljske brendove votke kao što su Luksusowa i Wyborowa.

Prostor od preko 15.000 kvadratnih metara, urađen neo-gotičkom stilu, sadrži stalnu postavku čiji su autori dizajnerski studio Nizio Design International i grafički dizajner Andrej Pagovski (Andrzej Pagowski).

Prilikom posete muzeju, koja uključuje i konzumaciju votke, posetioci će saznati kako je votka pravljena, koje su sirovine korišćene, kako je piću obogaćivan ukus i koja hrana najbolje ide uz određenu votku.

Iz muzeja votke navode da votka nije samo poljsko nacionalno piće, ali da daje osnovu „poljaštvu“ koja je prepoznata u svetu, kao i da je osnovni element poljske kulture s obzirom na to da se votka nalazi na poljskim trpezama vekovima.

U muzeju votke možete saznati sve o važnosti proizvodnje votke kroz poljsku istoriju i njen uticaj na kulturu Pljoske, ovaj Poljske.

foto: Muzej votke u Varšavi

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
  Air Serbia ponovo leti i za London i Beč
Oznake
Booking.com

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.