Vesti

Muzej votke otvoren u Pljoskoj, ovaj Poljskoj

Muzej votke u Poljskoj

U Varšavi je otvoren muzej votke u kome će posetioci moći da vide interaktivne izložbe namenjene upoznavanju sa istorijom ovog nacionalnog pića.

Poljski muzej votke se nalazi u bivšoj destileriji u Koneser Praga centru na mestu gde je Warsaw Vodka Factory Koneser nekada prozivodila vrhunske poljske brendove votke kao što su Luksusowa i Wyborowa.

Prostor od preko 15.000 kvadratnih metara, urađen neo-gotičkom stilu, sadrži stalnu postavku čiji su autori dizajnerski studio Nizio Design International i grafički dizajner Andrej Pagovski (Andrzej Pagowski).

Prilikom posete muzeju, koja uključuje i konzumaciju votke, posetioci će saznati kako je votka pravljena, koje su sirovine korišćene, kako je piću obogaćivan ukus i koja hrana najbolje ide uz određenu votku.

Iz muzeja votke navode da votka nije samo poljsko nacionalno piće, ali da daje osnovu “poljaštvu” koja je prepoznata u svetu, kao i da je osnovni element poljske kulture s obzirom na to da se votka nalazi na poljskim trpezama vekovima.

U muzeju votke možete saznati sve o važnosti proizvodnje votke kroz poljsku istoriju i njen uticaj na kulturu Pljoske, ovaj Poljske.

foto: Muzej votke u Varšavi

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Preporučujemo  Najkrupniji mrki medved otkriven na Tari i nazvan je Aleksandar
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.