Vesti

Na plažama Crne Gore se neće naplaćivati ležaljke i suncobrani posle 5 popodne

Plaža

U Crnoj Gori od ovog leta nakon 5 popodne se neće naplaćivati ležaljke i suncobrani. Ovo pravilo neće važiti za hotelske plaže.

Ovo novo pravilo koje se primenjuje važiće ubuduće, što je nedavno rekao direktor Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić.

Tom prilikom je dodao da nije bilo pristojno naplaćivati punu cenu korišćenja plažnog mobilijara svakome ko dođe popodne.

– Zato smo ove godine uveli da posle 17 časova na javnim i drugim plaža, sem hotelskih, zakupci nemaju pravo naplate plažnog mobilijara – rekao je Jelušić.

PROČITAJ:  Stari grad u Budvi više nije besplatan, ovo su cene

Naime, osim te novine, prema novom Pravilniku o uređenju kupališta i plaža, a koje je usvojeno prije dva meseca, od ove godine će na svakoj plaži biti postavljena informativna tabla. Na njoj će, kako je objasnio Jelušić, biti istaknuto koje je radno vrieme plaže, koja je cena ležaljke i suncobrana, kvalitet vode koji će se meriti na svakih sedam do 10 dana i tip plaže, pet frendli, nudistička, javna ili hotelska plaža…

– Na taj način će svaki gost imati punu infromaciju o samoj plaži i njenim cenama, tako da više nema iznenađenja, a zakupce ćemo kontrolisati da li rade u skladu sa Pravilnikom, i u suprotnom biće sankcionisani – bio je decidan Jelušić.

PROČITAJ:  Smanjena cena rominga između Srbije i EU

Još jedna novina na crnogorskom primorju jeste da će od ove godine, osim javnih i hotelskih plaža, u ponudi biti 12 tematskih plaža, tako da će zaljubljeni parovi, mladi željni provoda, nudisti ili gosti s kućnim ljubimcima imati svoje “parče obale” gdje će moći da se opuste.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare