Vesti

Stari grad u Budvi više nije besplatan, ovo su cene

Stari grad u Budvi

Stari grad u Budvi će više nije besplatan i poseta užem jezgru će se naplaćivati od 20. maja, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Budva.

Naime, ulaznica odnosno izletnička taksa koštaće od jedan evro i naplaćivaće se turistima koji u okviru organizovanih grupa posjećuju Stari grad u Budvi.

Taksa će biti naplaćivana nezavisno od sezone, odnosno tokom cele godine u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore.

  Bez vize u Surinam za državljane Srbije

„Taksu ne plaćaju strani državljani koji su po međunarodnim konvencijama oslobođeni plaćanja taksi i koji organizovano preko zvaničnih humanitarnih organizacija dolaze radi pružanja humanitarne pomoći, kao i gosti smešteni u turističkim kapacitetima na području opštine Budva koji su već platili boravišnu taksu“, navodi se u saopštenju budvanske turističke organizacije.

Ovu izletničku taksu ne plaćaju deca mlađa od 12 godina, lica sa teškim čulnim i telesnim smetnjama, učesnici školskih ekskurzija, odnosno učenici i studenti čiji boravak organizuju škole i fakulteti u okviru redovnih programa održavanja obrazovnih, sportskih i kulturnih manifestacija.

Planirano je da se izletnička taksa naplaćuje u novom informativno-turističkom punktu koji će biti izgrađen u centru Budve.

Inače, Stari grad i Citadela u Budvi postali su deo nove turističke rute kojom se promovišu balkanske tvrđave kao neke od najvažnijih kulturno-istorijskih aktrakcija u regionu.

  Unošenje MacBook Pro u avion zabranjuje sve više avio-kompanija

Ovo do sada nedovoljno istraženo i na savremen način promovisano utvrđenje postaće vidljivije za sve turiste koji se zainteresuju za istorijsko i kulturno nasleđe Balkana, i to zahvaljujući projektu „Creative History Balkans Tour“ (ĆBT).

„U toku je izrada glavnog projekta, tako da će do njegove realizacije i završetka radova, naplata biti organizovana u informativno-turističkom punktu u Starom gradu Budva“, kažu u Turističkoj organizaciji Budva.

[tp_hotels_selections_discount_shortcodes city=“24945″ title=“Pronađite smeštaj u Budvi“ paginate=true off_title=false type_selections=“price“ number_results=“20″ subid=““ city_label=“Budva“ type_selections_label=“Cheap“ link_without_dates=true]
  Zasavica je bila i ostala pod zaštitom države, što ne znači da ne treba da je posetite
Oznake
Booking.comBooking.com

RENT-A-CAR bilo gde u svetuBooking.com

RENT-A-CAR bilo gde u svetu

Pratite Daljine.rs na Facebooku