Po belom svetu

Zemlja u kojoj niko ne želi da prođe jesen: Nestvarna boja šuma u Juti očarala svet

Za mnoge, jesen je njihovo omiljeno doba godine. Iako ova sezonska promena predstavlja prelaz ka hladnijoj zimi, to je ujedno vreme kada boja lišća prelazi iz zelene u razne, predivne živopisne nijanse, a ovo posebno važi za američku državu Jutu čiji planinski predeli u jesen dobijaju nestvarnu boju.

Profesionalni pilot drona Džastin MekFarland nedavno je ovekovečio šareno jesenje lišće Ogden doline u severnoj Juti, otkrivajući svetu blistav spektar kaleidoskopskih boja.

Uprkos tome što je nepoznato da li je snimak obrađen u postprodukciji (uzimajući u obzir ostale fotografije ovog predela koje se mogu naći na internetu, deluje da je stanje na terenu još lepše) jedno je sigurno: zapanjujuće boje koje zahvaljujući Džastinu sada gledate na ekranu oduzimaju dah.

View this post on Instagram

Logan Canyon

A post shared by Justin McFarland (@justin_mcvideo) on

Dok bespilotna letelica nadleće gustu šumu, smenjuje se bezbroj stabala bogatih krošnji čije boje variraju od roze, preko pastelne ljubičaste do jarko žute. Osim boja jeseni, MekFarland je takođe zabeležio podjednako impresivan i živopisan prirodni pejzaž koji se nažalost retko viđa iz ptičije perspektive.

Imajući u vidu stene grimizne boje u Nacionalnom parku Brus kanjon ili neverovatnu vodu boje ruže Velikog slanog jezera, osim neponovljive prirodne lepote ovog dela sveta kristalno je jasno još samo jedno: ovaj čovek rođen u Juti zaista zna kako da pokaže svoj dom u pravom svetlu.

Naslovna slika: Nathan Anderson

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
  Kenija: Putevima nilskog konja, po betonu, u cik-cak (FOTO)
Booking.com