Vesti

Od danas prijave za 400.000 vaučera za odmor u Srbiji

Stara planina, Autor: Milena Popović

Od danas, 13. maja, počinju prijave za korišćenje novih 400.000 vaučera za odmor u Srbiji. Pravo na vaučere imaju i studenti i oni čija su primanja niža od 70.000 dinara.

Ministar Ljajić je pre neki dan na predstavljanju letnje promotivne kampanje „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ u Zemunu, rekao da je do sada prijavljeno 1.500 ugostitelja i da očekuje da će novi koji će se prijaviti biti iz Beograda i Novog Sada, jer su to novi gradovi u kojima mogu da se koriste vaučeri i je pozvao ugostitelje i hotelijere da se prijave za prihvatanje gostiju sa vaučerima.

Novine sa ovogodišnjim vaučerima u odnosu na prošlu prijavu za vaučere jeste da je povećan obuhvat ljudi koji mogu da se prijave, a među njima su studenti i oni čija su primanja manja od 70.000 dinara. Međutim, studenti neće moći da koriste vaučere u mestu prebivališta i mestu gde studiraju, kako bi se s jedne strane, objašnjava ministar, sprečile zloupotrebe, a sa druge strane, kako bi omogućili studentima da putuju širom Srbije.

Kako se navodi 400.000 vaučera značajno produžiti turističku sezonu koja je ugrožena zbog pandemije korona virusa, te da ona neće biti ograničena na dva ili tri letnja meseca, već da će potrajati do kraja godine čime če se bar delimično smanjiti šteta koja će nastati zbog manjeg broja međunarodnih putovanja.

Kako se navodi Srbija če kroz turističku kampanju „Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju“ predstaviti sve svoje prirodne lepote, pre svega domaćim gostima i turistima, jer oni, ističe, postaju glavni adut za turizam u Srbiji ove godine, a prema ministrovim rečima sve ostale zemlje u svetu ove godine su okrenute pre svega domaćim turistima.

Ministar je pozvao sve građane i građanke Srbije da ceo odmor, deo odmora ili jedan vikend provedu na nekoj od destinacija u našoj zemlji.

„Ovo je godina domaćeg turizma i verujemo da je ovo dobra prilika da se Srbija u pravom svetlu predstavi domaćem gostu i nadam se da ćemo na najbolji mogući način pokazati šta Srbija u turističkom smislu ima“, zaključio je ministar.

Naslovna fotografija: Stara planina, Autor: Milena Popović

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare