Vesti

Oktoberfest u Dubaiju: Loša kopija originala ili uletanje klizećeg

dubai

Oktoberfest ni ove godine neće biti održan u Minhenu, o čemu su Daljine već pisale, ali izgleda da će se održati u Dubaiju. Da li se radi o kopiji ili originalu ovog pivskog festivala?

PROČITAJ:  Beograd - Abu Dabi letovi od maja kompanijom WizzAir

Ipak, radi se o kopiji jer je stiglo zvanično saopštenje Grada Minhena da to neće biti pravi Oktoberfest, piše Dojče Vele.

Naime, gradske vlasti Minhena su se veoma brzo distancirale od festivala koji će biti održan u Dubaiju i tvrde da taj Oktoberfest u Emiratima neće biti autentičan, jer se ne održava u pomenutom nemačkom gradu.

Pitanje je i da li će moći da se zove tako, jer festival koji će biti održan u UAE nije zvanično odobren od strane Grada Minhena. Iz tog razloga se ne može smatrati originalnim Oktoberfestom, kažu oni. Zato najavljuju da će se u narednom periodu potruditi da zaštite svoj brend.

Međutim, neke kompanije koje tradicionalno svoja piva nude na Oktoberfestu već su objavile da će učestvovati i na festivalu u Dubaiju.

Podsećamo, bavarski zvaničnici ponovo su otkazali Oktoberfest, drugu godinu zaredom. Ovaj festival se održava od 1810. godine i nije prvi put da je otkazan zbog vanrednih okolnosti. Oktober fest je u 19. veku je otkazan zbog epidemije kolere, a u 20. veku zbog ratova i hiperinflacije. Prošle, 2020. godine festival je trebalo da se održi od 19. septembra do 4. oktobra, ali do toga nije došlo zbog poznatih okolnosti.

Izgleda da Dubai nije Minhen, ali da pivo vole svuda – čak i tamo gde zvanično nije popularna kultura.

PROČITAJ:  Bez vize u Ujedinjene Arapske Emirate sa srpskim pasošem

Izvor: Biznis i finansije / Daljine.rs / DW

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.