Vesti

Oman uveo naknadu za putnike u tranzitu

Oman

Putnici u tranzitu preko Omana 1. januara 2021. godine plaćaće naknadu za prelazak preko ovog sultanata. Izmenama i dopunama propisa o civilnom vazduhoplovstvu ministarstvo transporta, komunikacija i informacione tehnologije sultanata Oman ustanovljena je naknada za svakog tranzitnog putnika u iznosu od 3 RO (7,8 dolara).

Odložen ili otkazan vam je let?
AirHelp+ 300X50

Ova odluka je doneta kao deo izmena i dopuna zakona usvojenog 2007. godine, koji je predviđao naplatu polazne takse na međunarodnim letovima RO 5 (13 dolara), čime su tranzitni putnici, domaći putnici i putnici mlađi od dve godine oslobođeni plaćanja ovih naknada, piše BIRO.

Nove takse primenjuju se na putnike u tranzitu počev od 1. januara 2021. godine, prema odluci objavljenoj u službenom glasniku Omana.

Podsećamo, Oman ove godine ukida naknadu za vize za građane Srbije i mnogih drugih država za boravak do 10 dana u Omanu. Krajem prošle godine Oman je najavio da će nastaviti s davanjem turističkih viza kao i do sada svima koji koriste putovanja koja organizuju hoteli i turističke agencije, nakon što je izdavanje viza bilo odloženo zbog pandemije Covid-19.

PROČITAJ:  Viza za Oman uskoro besplatna za građane Srbije i još 102 države

Pored toga što je Oman nastavio sa izdavanjem viza, međunarodni aerodrom Muskat (MIA) u Omanu i aerodrom Salalah nastavili su normalno komercijalno poslovanje od 1. oktobra prošle godine.

Na aerodromima je uspostavljen niz korisničkih mera, uključujući pogon za testiranje PCR-a, koji je sada dostupan na parkingu međunarodnog aerodroma Muskat, kao i aerodroma Salalah. PCR testiranje koje je sada obavezno za sve dolazne međunarodne putnike dostupno je na međunarodnom aerodromu Muskat koji je dobro organizovan, obezbeđujući mere usklađene sa Covidom 19.

PROČITAJ:  ETIAS ponovo odložen za 2025. godinu

Aerodrom Muskat prvi na Bliskom Istoku sa sertifikatom

Međunarodni aerodrom Muskat nedavno je dobio sertifikat o zdravstvenoj akreditaciji aerodroma od Međunarodnog aerodromskog saveta (ACI) kao prvi aerodrom na Bliskom istoku koji je dobio ovaj međunarodni sertifikat.

PROČITAJ:  Viza za Veliku Britaniju skuplja, turistički sektor kritikuje odluku

Međunarodni savet aerodroma (ACI) koji se nalazi u Montrealu u Kanadi je globalni trgovinski predstavnik svih aerodroma širom sveta. ACI je takođe uključen u razvijanje standarda, politika i preporučenih praksi za aerodrome, i pruža informacije i mogućnosti obuke za podizanje standarda aerodroma širom sveta.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Aleks

Ziv nisam, a sta je to Oman?