Vesti

Oman uveo naknadu za putnike u tranzitu

Oman

Putnici u tranzitu preko Omana 1. januara 2021. godine plaćaće naknadu za prelazak preko ovog sultanata. Izmenama i dopunama propisa o civilnom vazduhoplovstvu ministarstvo transporta, komunikacija i informacione tehnologije sultanata Oman ustanovljena je naknada za svakog tranzitnog putnika u iznosu od 3 RO (7,8 dolara).

PROČITAJ:  Viza za Tajland od 1. novembra isključivo u elektronskoj formi

Ova odluka je doneta kao deo izmena i dopuna zakona usvojenog 2007. godine, koji je predviđao naplatu polazne takse na međunarodnim letovima RO 5 (13 dolara), čime su tranzitni putnici, domaći putnici i putnici mlađi od dve godine oslobođeni plaćanja ovih naknada, piše BIRO.

Nove takse primenjuju se na putnike u tranzitu počev od 1. januara 2021. godine, prema odluci objavljenoj u službenom glasniku Omana.

Podsećamo, Oman ove godine ukida naknadu za vize za građane Srbije i mnogih drugih država za boravak do 10 dana u Omanu. Krajem prošle godine Oman je najavio da će nastaviti s davanjem turističkih viza kao i do sada svima koji koriste putovanja koja organizuju hoteli i turističke agencije, nakon što je izdavanje viza bilo odloženo zbog pandemije Covid-19.

PROČITAJ:  Viza za Oman uskoro besplatna za građane Srbije i još 102 države

Pored toga što je Oman nastavio sa izdavanjem viza, međunarodni aerodrom Muskat (MIA) u Omanu i aerodrom Salalah nastavili su normalno komercijalno poslovanje od 1. oktobra prošle godine.

Na aerodromima je uspostavljen niz korisničkih mera, uključujući pogon za testiranje PCR-a, koji je sada dostupan na parkingu međunarodnog aerodroma Muskat, kao i aerodroma Salalah. PCR testiranje koje je sada obavezno za sve dolazne međunarodne putnike dostupno je na međunarodnom aerodromu Muskat koji je dobro organizovan, obezbeđujući mere usklađene sa Covidom 19.

PROČITAJ:  Kako do vize za Tajland u Srbiji?

Aerodrom Muskat prvi na Bliskom Istoku sa sertifikatom

Međunarodni aerodrom Muskat nedavno je dobio sertifikat o zdravstvenoj akreditaciji aerodroma od Međunarodnog aerodromskog saveta (ACI) kao prvi aerodrom na Bliskom istoku koji je dobio ovaj međunarodni sertifikat.

PROČITAJ:  Srbija ukinula vize državljanima Jermenije

Međunarodni savet aerodroma (ACI) koji se nalazi u Montrealu u Kanadi je globalni trgovinski predstavnik svih aerodroma širom sveta. ACI je takođe uključen u razvijanje standarda, politika i preporučenih praksi za aerodrome, i pruža informacije i mogućnosti obuke za podizanje standarda aerodroma širom sveta.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Jedan komentar

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.