Vesti

Viza za Oman uskoro besplatna za građane Srbije i još 102 države

Oman, Maskat

Oman naredne godine ukida naknadu za vize za građane Srbije i mnogih drugih država za boravak do 10 dana u Omanu. Prošle nedelje Oman je najavio da će nastaviti s davanjem turističkih viza kao i do sada svima koji koriste putovanja koja organizuju hoteli i turističke agencije, nakon što je izdavanje viza bilo odloženo zbog pandemije korona virusa.

PROČITAJ:  ETIAS ponovo odložen za 2025. godinu

Međutim, usled napora Sultanata Oman da promoviše turizam u ovoj državi nastala je i odluka kojom će sledeće godine ukinuti naknadu za vize. Prema dostupnim podacima Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, viza za Oman košta 60 evra za mesec dana, a uslov je i posedovanje pasoša čiji rok isteka nije duži od 6 meseci.

Novom viznom politikom viza za Oman će biti besplatna za sve građane Evropske unije, ali i Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i mnogih drugih država, ukupno 103.

Uslov da bi se dobila besplatna viza za Oman je potvrđena rezervacija hotela, posedovanje putničkog zdravstvenog osiguranja i povratna avionska karta, a za vizu se može aplicirati i onlajn.

Besplatna viza za Oman još je na čekanju

Iako je najavljen, tačan datum primene novog viznog režima još uvek se ne zna. Pretpostavlja se da će na snagu stupiti nakon što pandemija covid-19 prođe i kada se normalizuju međunarodna putovanja.

PROČITAJ:  EES sistem biometrijske kontrole granica EU ponovo odložen

Podsećamo, građanima Srbije u Omanu potrebna je međunarodna vozačka dozvola (ukoliko planiraju da voze automobil u ovoj državi).

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare