Vesti

Otvoren Viminacijum avantura park

Avantura park

U okviru arheološkog kompleksa Viminacijum kod Kostolca otvoren je „Viminacijum avantura park“ koji će dodatno poboljšati promociju Viminacijuma kao svojevrsne turističke atrakcije.

– Ovo je jedan od retkih primera da od arheološkog nalazišta dobijete prvorazrednu turističku destinaciju, rekao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je otvorio park i tom prilikom i sam isprobao vožnju ziplajnom.

On je dodao da više od 100.000 ljudi poseti to arheološko nalazište, od čega 40 odsto čine strani gosti. Ovaj arheološki kompleks, zahvaljujući kreativnosti, sposobnosti i posvećenosti svih onih koji u njemu rade, danas predstavlja jednu od važnih turističkih destinacija u zemlji, a uskoro će postati i izletnička destinacija na kojoj se očekuje veliki broj đačkih ekskurzija već iduće godine.

PROČITAJ:  Viminacijum i zašto mu na svetu ne postoji ništa slično

Viminacijum avantura park može biti i dobra kongresna destinacija koja će okupiti ljude iz različitih oblasti, ne samo nauke. Ima dovoljno smeštajnih kapaciteta, gde se, pored njih, može uživati i u drugim pratećim sadržajima. Zadovoljni smo što u ovom delu Srbije dobijamo značajnu destinaciju i verujem da ćemo narednih godina imati značajan broj gostiju, stranih i domaćih, rekao je Ljajić.

Viminacijum
Ostaci Viminacijuma, Autor: Nemezis/Wikipedia

Na lokalitetu Viminacijum posetioci će imati priliku da uživaju u različitim atraktivnim sadržajima poput legionarskog poligona, orijentiringu i ziplajnu i streljaštvu.

Direktor arheološkog lokaliteta Viminacijum Miomir Korać rekao je da je cilj bio da se kod dece neguje timski duh odnosno kako da zajedničkim snagama mogu da napreduju, usavršavaju se i postižu rezultate. Osim toga, dodao je Korać, ideja je da se deca i mladi kroz različite edukativne radionice upoznaju sa arheologijom, antropologijom, starim zanatima, slikarstvom i mnogim drugim tehnikama.

Svaka od prepreka u parku nosi ime jednog od rimskih imperatora, a svi koji posete kompleks će moći da vide kako su se oni obučavali, jer je ideja bila da se vratimo u vreme od pre 2.000 godina i sve što su oni radili i kako su se takmičli preslika u savremeni ambijent. Avantura park je koncipitan i dizajniran u temi rimskih legionara, a visinsi poligon smešten je na dva hektara površine, na drvenim stubovima visine od osam do 12 metara.

PROČITAJ:  ALEKSANDAR RANISAVLJEV: Putovanja su mi utvrdila obrazovanje

Time je za tinejdžere stvoren jedan kreativan i zabavan kamp. Od marta do decembra iduće godine svi kapaciteti su popunjeni i očekuje se oko 20.000 dece,

Ovo nije jedini projekat na tom lokalitetu, već je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u njega do sada uložilo 100 milona dinara.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare