Vesti

Otvoren Viminacijum avantura park

Avantura park

U okviru arheološkog kompleksa Viminacijum kod Kostolca otvoren je „Viminacijum avantura park“ koji će dodatno poboljšati promociju Viminacijuma kao svojevrsne turističke atrakcije.

– Ovo je jedan od retkih primera da od arheološkog nalazišta dobijete prvorazrednu turističku destinaciju, rekao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je otvorio park i tom prilikom i sam isprobao vožnju ziplajnom.

On je dodao da više od 100.000 ljudi poseti to arheološko nalazište, od čega 40 odsto čine strani gosti. Ovaj arheološki kompleks, zahvaljujući kreativnosti, sposobnosti i posvećenosti svih onih koji u njemu rade, danas predstavlja jednu od važnih turističkih destinacija u zemlji, a uskoro će postati i izletnička destinacija na kojoj se očekuje veliki broj đačkih ekskurzija već iduće godine.

Preporučujemo  Viminacijum i zašto mu na svetu ne postoji ništa slično

Viminacijum avantura park može biti i dobra kongresna destinacija koja će okupiti ljude iz različitih oblasti, ne samo nauke. Ima dovoljno smeštajnih kapaciteta, gde se, pored njih, može uživati i u drugim pratećim sadržajima. Zadovoljni smo što u ovom delu Srbije dobijamo značajnu destinaciju i verujem da ćemo narednih godina imati značajan broj gostiju, stranih i domaćih, rekao je Ljajić.

Viminacijum
Ostaci Viminacijuma, Autor: Nemezis/Wikipedia

Na lokalitetu Viminacijum posetioci će imati priliku da uživaju u različitim atraktivnim sadržajima poput legionarskog poligona, orijentiringu i ziplajnu i streljaštvu.

Direktor arheološkog lokaliteta Viminacijum Miomir Korać rekao je da je cilj bio da se kod dece neguje timski duh odnosno kako da zajedničkim snagama mogu da napreduju, usavršavaju se i postižu rezultate. Osim toga, dodao je Korać, ideja je da se deca i mladi kroz različite edukativne radionice upoznaju sa arheologijom, antropologijom, starim zanatima, slikarstvom i mnogim drugim tehnikama.

Svaka od prepreka u parku nosi ime jednog od rimskih imperatora, a svi koji posete kompleks će moći da vide kako su se oni obučavali, jer je ideja bila da se vratimo u vreme od pre 2.000 godina i sve što su oni radili i kako su se takmičli preslika u savremeni ambijent. Avantura park je koncipitan i dizajniran u temi rimskih legionara, a visinsi poligon smešten je na dva hektara površine, na drvenim stubovima visine od osam do 12 metara.

Preporučujemo  ALEKSANDAR RANISAVLJEV: Putovanja su mi utvrdila obrazovanje

Time je za tinejdžere stvoren jedan kreativan i zabavan kamp. Od marta do decembra iduće godine svi kapaciteti su popunjeni i očekuje se oko 20.000 dece,

Ovo nije jedini projekat na tom lokalitetu, već je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u njega do sada uložilo 100 milona dinara.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.