Vesti

Otvorena sezona lova na leoparde

Leopard

Ako vam je dosadila klasična turistička ponuda, možda će vas zanimati otvaranje sezone lova na leoparde, koja je u Južnoafričkoj Republici ponovo otvorena, nakon dve godine pauze.

Ministarstvo za zaštitu životne sredine dalo je dozvolu za ubijanje dva leoparda u provinciji Kvazulu Natal i pet u provinciji Limpopo, a jedini uslov je da plen bude mužjak, stariji od sedam godina. Mužjak leoparda, ne zaboravite.

Ovakva odluka pala je nakon što je u prethodne dve godine dozvoljena kvota za lov na leoparde bila nula, ali i kao rezultat ispitivanja prema kojima je lov na ove životinje, u određenim predelima, sada održiv, budući da ne bi mogao da ima presudan efekat na preživljavanje ove vrste u divljini.

Takav stav isprovocirao je konzervativce koji su zaključili da Ministarstvo ne raspolaže dovoljnim naučnim dokazima da bi tako nešto tvrdilo, napominjući da postojeća zakonska regulativa u ovoj oblasti nije adekvatna, te da je odluka vlade vrlo diskutabilna.

Prema njihovom mišljenju, moratorijum od dve godine nije dovoljno dug period da bi se ustvrdilo da trofejni lov nije opasan po leoparde, i da on, baš naprotiv, predstavlja pretnju njihovom opstanku i ima negativan uticaj na njihovo očuvanje.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Preporučujemo  Najkrupniji mrki medved otkriven na Tari i nazvan je Aleksandar

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.