Boravak u prirodi Vesti

Dok je šetao planinom pala mu ovca na glavu i nanela mu ozbiljne povrede

Ovca na planini

Jedan mladić iz Irske hospitalizovan je nakon nesreće u kojoj ga je, dok je pešačio jednom od Morn planina, udarila ovca koja je padala niz njene obronke.

Incident se dogodio u petak popodne kada je grupa tinejdžera odlučila da krene u šetnju. U jednom momentu lokalni spasilački timovi primili su poziv za asistenciju jer je ovca koja je pala niz liticu, „pogodila“ nesrećnog tinejdžera.

Tim od 17 spasilaca došao je na mesto nesreće na kom je zatekao dečaka sa povredama glave, vrata, leđa, abdomena i noge. Njemu je prva pomoć ukazana na licu mesta, ali je odmah prevezen na urgentno odeljenje bolnice provincije Alster, odakle je otpušten na kućno lečenje.

Vest o ovoj bizarnoj nezgodi na društvene mreže prvi je podelio upravo tim koji je pritekao mladiću u pomoć, napominjući da je ovca koja je bila uzrok nesreće prošla bez povreda, te da je napustila umalo kobne obronke bez medicinske pomoći.

Ovaj događaj, osim samog uzroka, zanimljivim čini i trenutak u kom se dogodio, s obzirom da na internetu ne jenjava polemika o pogibiji para biciklista koji je nastradao u Tadžikistanu od ruke ISIS-ovaca, između dva suprotstavljena tabora od kojih jedan tvrdi da su izazivali sudbinu, a drugi da je to moglo svakome da se dogodi i da nastradali jednostavno nisu imali sreće, budući da u tim predelima do sad nije zabeleženo ništa slično.

Vest o dečaku kom je ovca koja je „niotkuda“ pala na njega nanela (teže) telesne povrede nedvosmisleno ide u prilog stavu da ako se u pogrešno vreme nađete na pogrešnom mestu, može vas ubiti i ovca koja se okliznula o kamen, a kamoli terorista.

Pitali smo Gorsku službu spasavanja Srbije da li je kod nas zabeležen sličan slučaj i da li je uopšte moguć. „Na svu sreću nismo se sretali sa takvim slučajem“, poručuju iz Gorske službe spasavanja Srbije i dodaju da postoje divokoze u kanjonima Tare koje imaju običaj da idu po stenama i da pretpostavljaju da bi neki odron mogao da neku od njih obori i dodaju da „priča o mladiću na koga je pala ovca uopšte nije bizarna već vrlo moguća.

PROČITAJ:  Bali želi da zabrani planinarenje turistima

„Ako ste primetili na slici, svi spasioci nose zaštitne šlemove, jer i najmanji kamenčić sa velike visine može da napravi problem, a ne životinja koja je pala“, napominju iz GSS-a.

Iz GSS-a poručuju da su se uvek odazivali i išli u pomoć jer je to njihov osnovni zadatak, pogotovu u nepristupačnim i planinskim uslovima, te da im se planinari i svi drugi ljubitelji prirode koji se na planini nađu u skoro svim poteškoćama koje ih mogu zadesiti mogu obratiti na uvek dostupni broj telefona: 063466466.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare