Vesti

PCR testiranje jeftinije za strance koji ulaze u Srbiju zbog turizma

PCR test

Visina naknade za PCR testiranje stranih državljana koji u Republiku Srbiju dolaze iz turističkih razloga biće smanjena. Ova mera je usvojena na sednici Kriznog štaba i inicijativa je Udruženja za turizam Privredne komore Srbije.

PROČITAJ:  Francuska obustavlja sve letove izvan Šengena

To će, prema oceni sekretara tog udruženja, Tijane Maljković, doprineti povećanju broja dolazaka stranih turista za vreme predstojećih uskršnjih praznika i najavljenih grupa gostiju iz arapskih zemalja tokom proleća.

Bahreinci navaljuju u Srbiju?

Predstavnici Grupacije turističkih agencija i Grupacije hotela Srbije ukazali su na veliko interesovanje turista za dolazak u Republiku Srbiju iz Bahreina, nakon posete njihove delegacije našoj zemlji, kao i ostalih arapskih zemalja, posebno po završetku ramazanskog posta, polovinom maja. Turistički poslenici ukazivali su da iznos PCR testa destimuliše dolazak stranih turista u Srbiju, kojima je za povratak u svoje matične zemlje neophodno testiranje u našoj zemlji.

Smanjenjem troškova testiranja u Republici Srbiji za strane turiste pružena je dodatna podrška sektoru turizma i ova odluka omogućiće da i u ovim vanrednim uslovima poslovanja uslovljenim pandemijom koronavirusa, naša zemlja ostane konkurenta turistička destinacija, ističe Maljković.

PROČITAJ:  Američke avio-kompanije izgubile 35 milijardi dolara zbog pandemije

Podsećamo, strani putnici koji poslom dolaze u Srbiju od 21. januara mogu da pređu granicu bez PCR testa.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.