Srbija Vesti

Ulazak u Srbiju za poslovne ljude bez PCR testa

Posao

Putnici koji poslom dolaze u Srbiju, strani i domaći državljani, od 21. januara mogu da pređu granicu bez PCR testa.

Ova odluka je donesena na inicijativu Privredne komore Srbije (PKS) i kako se navodi u saopštenju po novim pravilima, vlasnici, menadžeri i zaposleni u njihovim kompanijama koji nameravaju da iz poslovnih razloga dođu u Srbiju, a prilikom ulaska ne poseduju negativan RT-PCR test na virus SARSCoV-2, izdat od referentne laboratorije države iz koje dolaze, ne stariji od 48 časova, prethodno će najaviti svoj dolazak Privrednoj komori Srbije koja će o tome blagovremeno obavestiti graničnu policiju, kako bi im bio omogućen prelazak granice. Po ulasku u zemlju radiće brzi antigenski test u srpskoj referentnoj laboratoriji, dostaviti ga Komori i ukoliko je negativan, nastaviće planirane aktivnosti.

„Srbija je, i u ovim okolnostima, kada većina zemalja propisuje dodatna ograničenja, našla način da uz uvažanje epidemioloških mera, poslovnim ljudima iz celog sveta, kompanijama koje ovde posluju i onima koje dolaze zbog budućih poslova, pojednostavljenjem procedura za ulazak u zemlju, olakša poslovanje, uz podršku Privredne komore u obavljanju potrebnih formalnosti“, izjavio je Marko Čadež, predsednik PKS. Čadež je podsetio da poslovna putovanja i kontakti privrednika nisu stvar izbora, već potreba biznisa i izrazio nadu da će primer Srbije slediti i druge države, kako bi kompanije svuda u svetu, i u uslovima globalne zdravstvene krize, završavale poslove uz što manje troškova i gubitka vremena i iz pandemije izašle sa što manje posledica.

Nove procedure neće se primenjivati na one koji dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije, a kojima je prethodnom odlukom omogućen ulazak u Srbiju bez PCR testa.

Najava dolaska zbog posla

Za najavu dolaska, sve potrebne informacije i podršku potrebno je da se obrate Privrednoj komori Srbije 48 sati pre planiranog ulaska u Srbiju, posredstvom imejla: inocovid19@pks.rs.

PROČITAJ:  Japan otvorio granice za sve putnike

Svi oni koji imaju negativan PCR test na virus SARS-Cov-2, izdat od referentne laboratorije države iz koje dolaze, ne stariji od 48 sati, mogu da uđu u Srbiju bez prethodne najave PKS.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bojana

Pa da li su ovi ljudi normalni!??? Ko donosi ovakve odluke, uopšte?? Nas čereče na granicama, tesitiraju nas dodatno, bez obzira što imamo negativan PCR test (realno, tako i treba), a mi retardirani, ni osnovne mere ne preduzimamo… Strašno! Ova agonija se nikada neće završiti… Posle će opet narod biti kriv za sve. Kombinacija vlasti u Srbiji, „stručnjaka“ u kriznom štabu i svesti našeg naroda generalno, i za Sci Fi filmove bi bilo previše.