Srbija Vesti

Ulazak u Srbiju za poslovne ljude bez PCR testa

Posao

Putnici koji poslom dolaze u Srbiju, strani i domaći državljani, od 21. januara mogu da pređu granicu bez PCR testa.

Ova odluka je donesena na inicijativu Privredne komore Srbije (PKS) i kako se navodi u saopštenju po novim pravilima, vlasnici, menadžeri i zaposleni u njihovim kompanijama koji nameravaju da iz poslovnih razloga dođu u Srbiju, a prilikom ulaska ne poseduju negativan RT-PCR test na virus SARSCoV-2, izdat od referentne laboratorije države iz koje dolaze, ne stariji od 48 časova, prethodno će najaviti svoj dolazak Privrednoj komori Srbije koja će o tome blagovremeno obavestiti graničnu policiju, kako bi im bio omogućen prelazak granice. Po ulasku u zemlju radiće brzi antigenski test u srpskoj referentnoj laboratoriji, dostaviti ga Komori i ukoliko je negativan, nastaviće planirane aktivnosti.

„Srbija je, i u ovim okolnostima, kada većina zemalja propisuje dodatna ograničenja, našla način da uz uvažanje epidemioloških mera, poslovnim ljudima iz celog sveta, kompanijama koje ovde posluju i onima koje dolaze zbog budućih poslova, pojednostavljenjem procedura za ulazak u zemlju, olakša poslovanje, uz podršku Privredne komore u obavljanju potrebnih formalnosti“, izjavio je Marko Čadež, predsednik PKS. Čadež je podsetio da poslovna putovanja i kontakti privrednika nisu stvar izbora, već potreba biznisa i izrazio nadu da će primer Srbije slediti i druge države, kako bi kompanije svuda u svetu, i u uslovima globalne zdravstvene krize, završavale poslove uz što manje troškova i gubitka vremena i iz pandemije izašle sa što manje posledica.

Nove procedure neće se primenjivati na one koji dolaze iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore i Severne Makedonije, a kojima je prethodnom odlukom omogućen ulazak u Srbiju bez PCR testa.

Najava dolaska zbog posla

Za najavu dolaska, sve potrebne informacije i podršku potrebno je da se obrate Privrednoj komori Srbije 48 sati pre planiranog ulaska u Srbiju, posredstvom imejla: inocovid19@pks.rs.

PROČITAJ:  Japan otvorio granice za sve putnike

Svi oni koji imaju negativan PCR test na virus SARS-Cov-2, izdat od referentne laboratorije države iz koje dolaze, ne stariji od 48 sati, mogu da uđu u Srbiju bez prethodne najave PKS.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama AirHelp+ 300X50
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Linkedin mora za poso

Jedan komentar

  • Pa da li su ovi ljudi normalni!??? Ko donosi ovakve odluke, uopšte?? Nas čereče na granicama, tesitiraju nas dodatno, bez obzira što imamo negativan PCR test (realno, tako i treba), a mi retardirani, ni osnovne mere ne preduzimamo… Strašno! Ova agonija se nikada neće završiti… Posle će opet narod biti kriv za sve. Kombinacija vlasti u Srbiji, „stručnjaka“ u kriznom štabu i svesti našeg naroda generalno, i za Sci Fi filmove bi bilo previše.

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.