Vesti

Piloti poslužuju putnike u avionu zbog finansijskih posledica pandemije

Pilot

Islander, nacionalna avio kompanija Islanda, od danas nudi “revolucionarnu” uslugu, nezabeleženu u istoriji modernog avio-sabraćaja. Piloti, osim što će upravljati avionom, posluživaće putnike i voditi računa o njihovoj bezbednosti. Model “tri u jedan” je posledica odluke da kompanija otpusti kabinsko osoblje, zbog finansijskih posledica pandemije.

Islander, nacionalna avio kompanija Islanda, sa sedištem u Rejkjaviku, odlučila je da otpusti kabinsko osoblje. Ova kompanija osnovana 1973. godine, otpustila je sve stjuardese i stjuarde u nastojanju da spasi kompaniju od finansijskih problema prouzrokovanih korona virusom.

PROČITAJ:  Posao stjuardesa: Šta je ono što o stjuardesama ne možemo da vidimo na filmu i Instagramu

Umesto kabinskog osoblja putnike služe piloti

Piloti ipak neće mnogo vremena trošiti na guranje kolica kroz kabinu, nudeći piće i obroke, jer je ta usluga zbog virusa svedena na miniminum, saopštio je Islander ovu odluku bez presedana.

Osim posluživanja obroka, piloti će sada biti zaduženi i da brinu o bezbednosti putnika u kabini. To će predstavljati još veći problem od onoga kako će piloti bezbedno upravljati avionom i istovremeno izigravati konobare putnicima.

Naime, najvažnija uloga stjuarda i stjuardesa je odgovornost za bezbednost putnika, zbog čega prolaze kroz višenedeljne obuke. Imajući u vidu da je ovakva poslovna odluka doneta u petak, posle neuspešnih pregovora uprave Islandera sa predstavnicima sindikata, ostaje nejasno kako su piloti uspeli da se u roku od dva dana obuče i za taj posao.

PROČITAJ:  Kako se postaje pilot: Od nule do... sledeće nule

Takođe, nije jasno kako će reagovati nadležni za bezbednost avionskog saobraćaja u zemljama SAD i EU gde Islander ima redovne letove.

Izvor: Biznis i finansije

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.