Vesti

Počasni konzulat Republike Srbije u Alanji

turska

Počasni konzulat Republike Srbije u Alanji u Turskoj otvorio je ambasador Republike Srbije u Turskoj Zoran Marković u prisustvu upravnika okruga Alanje Fatiha Urkmezera, gradonačelnika Adema Murata Judžela i počasnog konzula Oktaja Karađe.

Ambasador Marković je prilikom otvaranja 15. jula istakao da Alanja predstavlja vrlo značajnu regiju Turske sa ogromnim potencijalom, kao i da je svake godine posećuje sve više građana Srbije.

Ambasador je rekao da čvrsto veruje da je Oktaj Karađa pravi izbor za počasnog konzula i da će s njim na čelu konzulata odnosi naše dve prijateljske zemlje uznapredovati, ne samo u oblasti turizma, već i u svim granama privrede, gde Srbija i Turska imaju šta da ponude jedna drugoj.

U svom obraćanju, Oktaj Karađa je istakao da mu je velika čast što je izabran od strane Republike Srbije za počasnog konzula u Alanji.

Počasni konzul je podvukao da je funkcija koju će obavljati privilegija, ali i obaveza da pruži doprinos daljem produbljivanju odnosa Srbije i Turske, čemu su poseban pečat svojim ličnim odnosom dali predsednici naših dveju zemalja, Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučić.

Gradonačelnik Alanje Adem Murat Judžel istakao je značaj otvaranja počasnog konzulata Srbije u Alanji, prvenstveno zbog saradnje u pogledu turizma, kao i privrednih odnosa, istakavši da je ovo jedanaesti počasni konzulat koji je otvoren u Alanji.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su visoki zvaničnici iz Antalije i Alanje, počasni konzuli, kao i predstavnici turističkog i privrednog sektora.

Kontakt novog počasnog konzula u Alanji je: Oktay Karaca, počasni konzul Republie Srbije, Adresa: Rubi Platinum Spa Resort & Suites
Avsallar, İncekum Cd. No:38, 07410 Alanya, Telefon: +0242 782 41 11

Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Linkedin mora za poso
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.