Vesti

Porast broja noćenja u Vojvodini, najviše u banjama

Subotica

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, porast broja dolazaka turista u februaru mesecu 2019. godine, za teritoriju Vojvodine, iznosio je 3,5% (27.817 posetilaca), u odnosu na isti period prethodne godine, navodi se u saopštenju TO Vojvodine.

Što se tiče broja noćenja, ona su na istom nivou kao i prethodne 2018. godine. Došlo je do povećanja ukupnog broja dolazaka turista u Subotici u iznosu od 6,8%, dok Sombor beleži povećanje ukupnog broja dolazaka u rekordnom iznosu od 42,3%.

Kada je reč o dolascima inostranih posetilaca Sombor takođe prednjači u odnosu na ostale vojvođanske gradove, naime povećanje broja dolazaka inostranih turista za mesec februar iznosi čak 46,2%, u odnosu na februar mesec 2018. Godine.

Banja Junaković beleži porast noćenja turista u februaru mesecu 2019. godine, u iznosu od 24,5%, dok porast broja noćenja inostranih posetilaca iznosi 27,1%, u odnosu na isti period 2018. godine.

U banji Palić je došlo do povećanja noćenja inostranih turista u iznosu od 34,9% u odnosu na februar mesec 2018. godine. Banja Vrdnik beleži porast broja dolazaka inostranih posetilaca u prva dva meseca 2019. godine, u iznosu od 21,3%, u odnosu na isti period 2018. godine.

Izvor: TO Vojvodine /-foto: Marcin Konsek / Wikimedia Commons

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare