Vesti

Porast broja noćenja u Vojvodini, najviše u banjama

Subotica

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, porast broja dolazaka turista u februaru mesecu 2019. godine, za teritoriju Vojvodine, iznosio je 3,5% (27.817 posetilaca), u odnosu na isti period prethodne godine, navodi se u saopštenju TO Vojvodine.

Što se tiče broja noćenja, ona su na istom nivou kao i prethodne 2018. godine. Došlo je do povećanja ukupnog broja dolazaka turista u Subotici u iznosu od 6,8%, dok Sombor beleži povećanje ukupnog broja dolazaka u rekordnom iznosu od 42,3%.

Kada je reč o dolascima inostranih posetilaca Sombor takođe prednjači u odnosu na ostale vojvođanske gradove, naime povećanje broja dolazaka inostranih turista za mesec februar iznosi čak 46,2%, u odnosu na februar mesec 2018. Godine.

Preporučujemo  Zeleni sertifikat iz Srbije od danas priznaje EU: Da li se priznaju sve vakcine?

Banja Junaković beleži porast noćenja turista u februaru mesecu 2019. godine, u iznosu od 24,5%, dok porast broja noćenja inostranih posetilaca iznosi 27,1%, u odnosu na isti period 2018. godine.

U banji Palić je došlo do povećanja noćenja inostranih turista u iznosu od 34,9% u odnosu na februar mesec 2018. godine. Banja Vrdnik beleži porast broja dolazaka inostranih posetilaca u prva dva meseca 2019. godine, u iznosu od 21,3%, u odnosu na isti period 2018. godine.

Preporučujemo  Evropska unija razmatra ograničavanje važenja zelenih sertifikata

Izvor: TO Vojvodine /-foto: Marcin Konsek / Wikimedia Commons

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.