Vesti

Portugalija otvara plaže početkom juna

Plaža

Portugalija će ponovo otvoriti plaže 6. juna, najavio je portugalski premijer i dodao da će posetioci morati biti na udaljenosti od 1,5 metara od drugih.

Korisnici plaže mogu da preuzmu aplikaciju koja će im pomoći da pronađu prostor da se pridržavaju pravila fizičke distance, rekao je premijer Antonio Kosta, što je rešenje kakvo su uveli i neki španski gradovi.

Tako će ležaljke za plažu moći da se  rezervišu samo za jutro ili popodne, a sportovi u kojima učestvuju dve ili više osoba neće biti dozvoljeni.

Hoteli u Portugaliji planiraju da se ponovo otvore od 1. juna, a „novo normalno“ znači da promene uključuju da gosti ne mogu da uđu u svoju sobu do 24 sata nakon odjave poslednjeg gosta, privremenu zabranu bifea i ekskluzivnu upotrebu ležaljki za vreme boravka.

„Pitanje je da se ljudi osećaju bezbedno da putuju i imaju poverenja u mesto gde idu“, rekao je Luis Araužo, predsednik turističke organizacije te Portugalije, Turismo de Portugal, rekao je:

Portugalija planira da započne drugu fazu svog ponovnog otvaranja nakon mera zbog Covid-19, pri čemu će restorani, muzeji i kafići dobiti zeleno svetlo za ponovno otvaranje, ali u smanjenom kapacitetu.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare