Vesti

U Grčku avionom od 1. jula, ali ne putnici iz svih zemalja

Zastava Grčke

Grčka je najavila da će međunarodni letovi ponovo početi od 1. jula, rekao je u sredu u televizijskom obraćanju premijer zemlje Kirjakos Micotakis i ponovo najavio da će turistička sezona zvanično početi 15. juna.

Zdravstveni radnici će prikupljati uzorke testova na korona virus na grčkim aerodromima i zato je odlučeno da nema potrebe za COVID-19 testom pre dolaska u zemlju. Takođe neće biti karantina od 14 dana za putnike.

„Naši posetioci će proći uzorkovanje i naš opšti zdravstveni protokol koji, međutim, neće zaseniti ni naše vedro sunce, niti prirodne lepote Grčke“, naglasio je Micotakis.

„Naše oružje je pasoš sigurnosti, pouzdanosti i zdravlja koji je naša država osvojila. To je velika čast. Štit zdravlja na svakom mestu gostoprimstva. I naravno, strast Grka koja je uvek inspirisana Zeusom “, naglasio je premijer aludirajući na grčkog boga Zevsa koji je bio poznat po gostoprimstvu.

Oslanjajući se na izjavu Micotakisa, ministar turizma Haris Teoharis rekao je da će avioni prvobitno sleteti na međunarodni aerodrom u Atini kada se letovi nastave od 15. juna, ali će se na kraju proširiti na sve aerodrome u Grčkoj od 1. jula.

Prvi turisti će biti iz zemalja gde epidemiološki podaci ohrabruju i spominje se Balkan, i to Bugarska, i zemlje severne Evrope, kao što je Nemačka. O Srbiji za sada nema reči.

Teoharis je rekao da će vlasti povećati zdravstveni kapacitet nekoliko turističkih destinacija pružanjem testova i lekara, kao i operativnim planom za zbrinjavanje mogućih infekcija (hotelski lekar, karantinska područja i prebacivanje u zdravstvenu ustanovu).

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare