Srbija Vesti

Putarina u Srbiji poskupljuje za 12%

Vozačka dozvola

Vlada Republike Srbije predložila je poskupljenje putarina od 12 procenata, što će značajno poskupeti ukupan put od severa do juga Srbije, pogotovo onima koji kreću ka Makedoniji i Grčkoj kolima.

Viša cena primenjivaće se kada poslanici Skupštine Srbije usvoje Predlog zakona o izmeni Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Taj predlog Vlada Republike Srbije usvojila je na poslednjoj sednici i uputila u Skupštinu Srbije po hitnom postupku, kao hladan tuš pred vrelu letnju sezonu.

Evo koliko će koštati putarina po kilometru

Kategorija vozila

Osnovica

Visina naknade

(dinara)

I

km

4,0728

IA

km

2,0364

II

km

6,1091

III

km

12,2183

IV

km

24,4366

U obrazloženju Predloga navodi se da je trenutna visina putarina navodno niža od realne vrednosti i da je poslednje poskupljenje bilo 7. januara 2017. godine, kada je kilometar za I kategoriju iznosio 3,64 dinara.

Tada je putarina povećana deset odsto u odnosu na prethodni cenovnik.

PROČITAJ:  Proširene naplatne stanice Požarevac, Smederevo i Obrenovac

Putarina od Novog Sada do Beograda umesto 210 dinara, koštaće 235 dinara. Od Beograda do Subotice, umesto 560 koštaće 627 dinara. Za putarinu od Beograda do Preševa treba izdvojiti… pa mnogo.

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare