Vesti

Ryanair verovatno otpušta 3.000 radnika

Ryanair

Ryanair razmatra smanjenje broja zaposlenih za 15 odsto, odnosno gašenje 3.000 radnih mesta. Ovaj niskobudžetni avio-prevoznik trenutno pregovara sa sindikatima o načinu odlaska zaposlenih i njihovim otpremninama, piše CNBC.

Razlog za ovaj potez je očekivanje da će, po povratku “u normalu”, broj putnika biti prepolovljen. Kako piše BBC, ova kompanija bi sa 154 miliona putnika mogla da padne na 80 miliona. Takođe, možda će morati i da spusti cene karata, kako bi se izborila sa jakom konkurencijom, posebno onom koja prima pomoć države. Rajaner je objavio da neće tražiti državnu podršku u prevazilaženju ove krize.

PROČITAJ:  Ulazak na Kipar državljanima Srbije moguć uz negativan PCR test

Ipak, iz kompanije Ryanair kažu da ne očekuju tako katastrofalne rezultate ove godine u Evropi, jer će jedan deo turista verovatno želeti da iskoristi letnji odmor za putovanja. Nadaju se da će stanovnici sa severa kontinenta posećivati letnje destinacije u kojima nije bilo velikog broja zaraženih virusom korona, prenosi bif.rs.

PROČITAJ:  Kako je korona uzdrmala Airbnb i osvetila mu se u ime hotela

Zato bi kompanija mogla početi sa realizacijom većeg broja letova od jula, uprkos odluci britanskih vlasti da će svi koji slete na Ostrvo morati da borave u karantinu 14 dana. Majkl O’Liri, izvršni direktor ove avio-kompanije, smatra da je taj plan “idiotski i neizvodljiv”, jer “nema dovoljno policajaca koji bi mogli kontrolisati sve putnike”. On smatra da ova odluka “nema kredibilitet” i očekuje njeno ukidanje do juna.

PROČITAJ:  Direktni letovi iz Niša do Krfa od jula kompanijom Ryanair

Podsećamo, Ryanair je saopštio da će od 1. jula obnoviti 40 odsto letova predviđenih redom letenja, ukoliko vlade ukinu ograničenja za letove unutar EU i primene na aerodromima mere za zaštitu javnog zdravlja.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.