Vesti

Grčka uskoro objavljuje mere za dolaske turista i podsticaj turizmu

Zastava Grčke

Grčka vlada ove nedelje objaviće mere podrške turističkom sektoru u zemlji kao odgovor na pandemiju Covid-19, kao i zdravstvene protokole za sigurno funkcionisanje hotela u zemlji, izjavio je portparol vlade Stelios Petsas. Razmatraju se „sigurni koridori“ kao i bilateralni sporazumi sa zemljama koje nisu članice EU, a ako sve bude u redu Grčka bi trebalo da se otvori prema turistima od jula.

„Cilj je formiranje konzistentnog paketa (mera), okvira koji će se fokusirati na tri stuba: zapošljavanje, oporezivanje i likvidnost“, rekao je Petsas u subotu tokom intervjua na SKAI TV, dodajući da će mere obuhvatiti i domaći i dolazni turizam.

PROČITAJ:  Činjenice o Grčkoj koje morate znati pre nego što krenete u Grčku

„Izlazimo iz zdravstvene krize i nadamo se da nećemo imati prekida. Saobraćaj se polako otvara i od ponedeljka će biti dozvoljeno putovanje u sve prefekture. Dakle, korak po korak, doći ćemo do sredine juna i tada će od 1. jula biti mnogo jasnije šta će se desiti u Grčkoj, ali i u ostalim zemljama“, rekao je on.

Petsas je naglasio da je putovanje kopnenim putem u Grčkoj jednako važno kao i vazdušni prevoz. „Oko 10 od 30 miliona posetilaca dolazi u Grčku putem“, rekao je portparol i dodao da vlada razmatra sporazume sa zemljama koje nisu članice EU i koje će biti bezbedne za sve putnike i za Grčku. „Razgovaramo sa zemljama, ne samo sa našim susedima iz EU, već i sa drugima o mogućnosti pokretanja bilateralnih sporazuma“, rekao je, dodavši da je Grčka zemlja sa vrlo niskim epidemiološkim pitanjem u poređenju s drugim evropskim zemljama.

PROČITAJ:  Tvrđava Burci u gradu Nafplio otvorena je za posetioce

Što se tiče sigurnosnih koridora Grčka želi da ih stvori za putovanja između zemalja koje su se dobro snašle u borbi protiv pandemije koronavirusa, poput Austrije, Izraela, Bugarske i Kipra.

Ako sve bude u redu Grčka bi trebalo da bude otvorena za turiste u julu.

PROČITAJ:  Prevoz trajektom u Grčkoj: Prava putnika kada trajekt ne dođe ili kasni
Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare