Vesti

Grčka uskoro objavljuje mere za dolaske turista i podsticaj turizmu

Zastava Grčke

Grčka vlada ove nedelje objaviće mere podrške turističkom sektoru u zemlji kao odgovor na pandemiju Covid-19, kao i zdravstvene protokole za sigurno funkcionisanje hotela u zemlji, izjavio je portparol vlade Stelios Petsas. Razmatraju se “sigurni koridori” kao i bilateralni sporazumi sa zemljama koje nisu članice EU, a ako sve bude u redu Grčka bi trebalo da se otvori prema turistima od jula.

“Cilj je formiranje konzistentnog paketa (mera), okvira koji će se fokusirati na tri stuba: zapošljavanje, oporezivanje i likvidnost”, rekao je Petsas u subotu tokom intervjua na SKAI TV, dodajući da će mere obuhvatiti i domaći i dolazni turizam.

PROČITAJ:  Činjenice o Grčkoj koje morate znati pre nego što krenete na put

“Izlazimo iz zdravstvene krize i nadamo se da nećemo imati prekida. Saobraćaj se polako otvara i od ponedeljka će biti dozvoljeno putovanje u sve prefekture. Dakle, korak po korak, doći ćemo do sredine juna i tada će od 1. jula biti mnogo jasnije šta će se desiti u Grčkoj, ali i u ostalim zemljama”, rekao je on.

Petsas je naglasio da je putovanje kopnenim putem u Grčkoj jednako važno kao i vazdušni prevoz. “Oko 10 od 30 miliona posetilaca dolazi u Grčku putem”, rekao je portparol i dodao da vlada razmatra sporazume sa zemljama koje nisu članice EU i koje će biti bezbedne za sve putnike i za Grčku. “Razgovaramo sa zemljama, ne samo sa našim susedima iz EU, već i sa drugima o mogućnosti pokretanja bilateralnih sporazuma”, rekao je, dodavši da je Grčka zemlja sa vrlo niskim epidemiološkim pitanjem u poređenju s drugim evropskim zemljama.

PROČITAJ:  Srbija uklonjena sa liste bezbednih država Velike Britanije zbog velikog broja obolelih od korona virusa

Što se tiče sigurnosnih koridora Grčka želi da ih stvori za putovanja između zemalja koje su se dobro snašle u borbi protiv pandemije koronavirusa, poput Austrije, Izraela, Bugarske i Kipra.

Ako sve bude u redu Grčka bi trebalo da bude otvorena za turiste u julu.

PROČITAJ:  Trajekt u Grčkoj: Ovo su vaša prava ako ferry otkaže ili kasni

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.