Vesti

Sejšeli ne traže karantin za vakcinisane putnike

Sejšeli

Sejšeli su prva država na svetu koja je dozvolila da vakcinisani turisti uđu u zemlju bez potrebe za karantinom.

Putnici koji su u potpunosti vakcinisani protiv COVID-19 i dalje će morati da slede mere fizičkog udaljavanja, ali sada će im biti dozvoljeno da posete ovu ostrvsku državu bez samoizolacije po dolasku.

Sejšeli su počeli da vakcinišu svoje stanovništvo od 10. januara i to kineskom vakcinim Sinopharm, piše Euronews, a u ovoj državi je do sada ukupno registrovano 746 slučajeva COVID-19. U zemlji trenutno postoji trend rasta broja zaraženih zbog čega je vlada pooštrila ograničenja ulaska, u zavisnosti od rizika u zemlji iz koje putnik dolazi.

Turizam je sigurno najvažnija industrija za ekonomiju Sejšela u kome je direktno zaposleno 15 odsto radno aktivnog stanovništva. Iz tog razloga ova država olakšava mere za vakcinisane putnike kako bi dobila toliko potreban ekonomski podsticaj.

Kako na Sejšele bez vakcine?

Ako putujete na Sejšele, moraćete pre putovanja da pošaljete obrazac za prijavu Upravi za javno zdravlje. Ovo se odnosi na sve putnike, čak i one koji su vakcinisani.

Potom je potrebno da putnik poseduje negativan rezultat PCR testa pre polaska i da bude spreman da se samoizoluje u svom smeštaju 10 dana po dolasku.

Međutim, ova samoizolacija nije potrebna ukoliko je putnik vakcinisan protiv Covid-19.

Potvrde o vakcinaciji koje neki nazivaju i „kovid pasoši“ još uvek nisu uslov za putovanja, ali na primeru Sejšela da se videti da putnik uz ovu ispravu ne mora biti u obaveznom karantinu. Za sada „kovid pasoše“ svojim građanima izdaje Island, dok druge države izdaju potvrde o vakcinaciji.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare