Vesti

Ako ste hteli na skijanje u predsezoni, malo ste zakasnili: Svi aranžmani skoro rasprodati

Alpi, skijanje, rizort, planine

Da su ovih dana malo niže temperature, verovatno bismo patili za letom, ali kako nisu – aranžmani za skijanje u predsezoni su već rasprodati. Najatraktivnije i najtraženije skijalište u Srbiji je Kopaonik, ali se zaljubljenici u beli sport interesuju i za aranžmane u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Italiji i Austriji koja ima najskuplju ponudu.

Turizmolog Boris Tot kaže za Blic, a prenosi Kamatica, da su zimovanja i te kako aktuelna, s obzirom na to da su već od kraja leta počele da izlaze ponude, kao i da se najveći broj tek očekuje u toku ovog meseca.

– Ljubitelji zimovanja već su uglavnom rezervisali destinacije. Oni koji budu tražili aranžman nekoliko dana pred polazak na put teško će naći slobodne smeštajne jedinice. To je uobičajeno i zato je najbolje rezervisati zimski odmor na vreme, kada su najniže cene, kada su i popusti značajni. Sada su aktuelni popusti od 15 do 20 odsto – kaže Tot.

Kopaonik, zima, sneg
Najatraktivnije i najtraženije skijalište u Srbiji je Kopaonik

Prema rečima turističkih radnika, sve popularniji je velnes turizam u sklopu zimovanja. Turisti na zimovanje putuju uglavnom na minimum četiri do sedam noćenja.

– Na Jahorini je noćenje sa doručkom 27 evra po osobi, a polupansion 33 evra. Preporučujem uvek polupansion, pogotovo zimi. Na Kopaoniku su mnogi apartmani već prodati za januar. Polupansion u apartmanu počinje od 33,34 evra za noć. U hotelima sa četiri zvezdice cena je 45 evra – navodi Tot.

Kada je u pitanju Jahorina, decembar je već rasprodat, što je predsezona kada su zimovanja u pitanju, kao što je jun za letovanja.

– Polupansion, sedam noćenja na Jahorini je od 350 evra po osobi. Deca do dve godine imaju gratis zimovanje, ponekad je to i do šest godina, a ima slučajeva da su gratis do 12 godina ili dobijaju veliki popust. Austrija je definitivno najskuplja, minimum sedam noćenja u apartmanu je do 700 do 800 evra. Za vreme velikih praznika cene su do 1.400 evra. Kranjska Gora u Sloveniji je popularna i tamo hoteli sa tri zvezdice imaju velnes, kao i na Kopaoniku – poručuje Tot i dodaje da je upravo i njihova preporuka Kopaonik, a zatim skijališta u Sloveniji.

 

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.