Vesti

Turizam u Bugarskoj probija granice

Turisti, priroda

Od početka 2018. godine Bugarsku je posetilo 5,2 miliona stranih turista, što je sedam odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što je sličan rast kao broj poseta turista Srbiji, a to je dobra vest za turizam u Bugarskoj i države regiona.

Ministarka turizma ove prijateljske zemlje Nikolina Angelkova izjavila je da je prihod Bugarske od turizma u prvih šest meseci 2018. godine bio 1,3 milijardi leva, što je povećanje od 10 odsto u odnosu na prethodnu godinu, kao i da je njen cilj da sledeće godine Bugarsku poseti 10 miliona turista sada sasvim realan, s obzirom na to da svuda u svetu raste broj putovanja.

Zamak, Bugarska
Nemojte potcenjivati turističku ponudu Bugarske, ili bar ne previše

– Bugarska sve više važi za destinaciju koja nudi kvalitetan provod i odmor po pristojnim cenama – naglasila je Angelkova.

Ona je izdvojila turističku ponudu spa destinacija, posebno onih u Rodopskim planinama, ističući da imaju ogroman potencijal da svojom vrhunskom ponudom privuku na hiljade turista.

Čudesni mostovi, Bugarska
Čudesni mostovi su prirodni fenomen koji se nalazi na Rodopskim planinama

Rodopska oblast je jedna od sedam spa destinacija koje promoviše bugarsko Ministarstvo turizma u sklopu svoje strategije da Bugarsku etablira kao poželjnu destinaciju za odmor tokom cele godine.

Među turistima koji su se ove godine obreli u Bugarskoj najviše je bilo građana Izraela, ostalih balkanskih zemalja kao što je Srbija, Rusije, Nemačke, Engleske, Italije, Francuske, SAD i Španije.

Kec u rukavu bugarskog turizma su rute koje bi promovisale bugarsku nacionalnu kuhinju i vina, kao važan deo turističke ponude ove zemlje, ali i jeftini letovi iz Sofije koji doprinose porastu broja turista koji dolaze u Bugarsku zato što presedaju ili se odlučuju da borave u ovoj lepoj i prijateljskoj zemlji.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare