Vesti

Španija je najbolja destinacija za digitalne nomade

Malaga Španija

Španija je jedna od vodećih turističkih destinacija u svetu i brzo postaje popularan izbor za rad na daljinu i digitalne nomade.

Zemlja nudi pristupačnost, sa relativno niskim troškovima života u Evropi, kao i jak sistem javnog obrazovanja, odličnu zdravstvenu zaštitu, dobar javni prevoz i takođe je rangirana kao jedna od najbezbednijih zemalja u Evropi sa svojim niskim stopama kriminala.

Pored toga, brzine i pouzdanost interneta u Španiji, što je od suštinskog značaja za rad na daljinu, jedni su od najboljih u Evropi.

Uzimajući u obzir ove faktore, istraživanje holandskog pretraživača CheapTickets.nl utvrdila je koje su najbolje destinacije širom sveta za rad na daljinu.

Najbolje destinacije za rad na daljinu

Prema ovom istraživanju, Španija je daleko jedna od najboljih zemalja na svetu za digitalne nomade i rad na daljinu, sa dva španska grada u prva 3 mesta. To su Las Palmas de Gran Kanarija koji zauzima prvo mesto na ovoj rang listi i Malaga koja je treća odmah iza susednog Lisabona.

PROČITAJ:  Putovanja tokom leta će biti sve manje

Španski grad Sevilja takođe je uvršten na ovu listu i nalazi se na sedmom mestu.

Izuzetna klima, rekreacija i turistička ponuda Malage, kao i brojne plaže i vrhunska kuhinja samo su neki od razloga zbog kojih se nalazi u prva tri na listi.

Najbolji gradovi na svetu za rad na daljinu prema CheapTickets.nl su sledeći:

  1. Las Palmas de Gran Kanarija (Španija)
  2. Lisabon (Portugalija)
  3. Malaga (Španija)
  4. Palma de Majorka (Španija)
  5. Iraklion (Grčka, Krit)
  6. Porto (Portugalija)
  7. Sevilja (Španija)
  8. Olborg (Danska)
  9. Nica (Francuska)
  10. Beč (Austrija)

Početkom ove godine Španija je uvela vize za digitalne nomade koje važe i za radnike na daljinu koji su iz zemalja van Evropske unije, kao što je Srbija.

Viza za digitalne nomade u Španiji odnosi se i na kompanije čije sedište nije u Španiji, ukoliko firma sa kojom digitalni nomad sarađuje ima sedište u Španiji.

PROČITAJ:  Digitalni nomadi preseli lokalcima

Prema ovoj vizi, digitalni nomad u Španiji može da ostvari najviše 20 odsto svog prihoda od španskih firmi.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare