Vesti

Šri Lanka dozvoljava posete turistima samo u hotelima sa pet zvezdica

Šri Lanka

Šri Lanka planira da ponovo otvori svoj turistički sektor sredinom juna tako što će dozvoliti posetu samo malim grupama turista.

Ograničenom broju malih grupa iz celog sveta biće dozvoljeno da posete u Šri Lanku i odsednu u odobrenim hotelima sa pet zvezdica koji su uveli stroge mere bezbednosti, rekao je sekretar ministarstva turizma S. Hetiarači, navodi lokalni Sunday Times.

„Od turista se zahteva da nose potvrdu da su negativni na COVID-19 koju su izdale njihove vlade ili proverene turističke agencije“, rekao je ministar i dodao da će turisti takođe morati da po sletanju na aerodrom budu testirani na virus korone.

Prededniku ove države su 19. maja iznete mere za postepeno otvaranje Šri Lanke za posete iz inostranstva. Ukoliko vlada odobri ovaj plan, aerodromi Bandaranaike i Matala, koji su zatvoreni zbog pandemije korona virusa, delimično bi se ponovo otvorili za avio-saobraćaj. Svaki aerodrom bi imao mesta za PCR testiranje na virus, a očekuje se da će privatne bolnice pružati pomoć turistima u okviru predloženih mera, navodi se u tekstu.

Šri Lanka
Nema silaska sa autobusa na sred puta, ali se ništa ne govori o vozovima u Šri Lanci

„Turistima neće biti dozvoljeno da siđu iz autobusa na pola puta (između putovanja) i moći će da posećuju samo odabrana odredišta gde mogu izbeći gužve“, rekao je sekretar Hetiarači.

Popularna mesta poput nacionalnog parka Yala, Udawalawe, Arugam Bay, Trincomalee i odabrane plaže biće među destinacijama koje su otvorene za turiste. Turistima će se svakodnevno meriti temperatura.

Samostalnim putnicima za sada još uvek neće biti dozvoljeno da uđu u Šri Lanku, a zvaničnik nije obrazložio koliko ljudi može da bude u grupi koja sme da poseti ovu zemlju.

Glavna turistička sezona na Šri Lanci obično počinje oko novembra, a turizam doprinosi BDP-u zemlje sa 11 odsto.

Šri Lanka je 2019. godine privukla oko dva miliona turista, a proglašena je i za najbolju destinaciju za putovanja u Aziji.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare