Vesti

Hoteli u Egiptu su otvoreni, ali sa smanjenim kapacitetom

hurgada, egipat, all inclusive

Hoteli u Egiptu, koji ponovo otvoreni ali s popunjenošću od najviše četvrtine, prema poslednjim izveštajima popunjeni su u skladu sa proklamovanim kapacitetom. U ovoj državi se nadaju da će se uskoro otvoriti za sve koji žele da letuju u Egiptu.

Rojters je izvestio da je neimenovani egipatski zvaničnik za turizam izjavio da je 78 hotela u regionu Crvenog mora, koji su ispunili uslove i preduzeli mere zbog pandemije COVID-19, puni između 20 i 22%.

PROČITAJ:  Letovanje u Egiptu: Ronjenje i istorija za svačiji ukus

Aerodromi u Egiptu i dalje su zatvoreni za međunarodne letove nakon što su letovi u martu obustavljeni. Tada je ova zemlja takođe zatvorila hotele, restorane i kafiće u cilju kontrole širenja korona virusa.

Međutim, hotelima je sada omogućeno da se ponovo otvore sa smanjenim kapacitetom, ali samo ako su u mogućnosti da rade u skladu sa protokolima o zdravlju i sigurnosti i socijalnom distanciranjem.

PROČITAJ:  Egipat ili Tunis? Pristupačno letovanje u Africi

Rojters je rekao da je od 78 hotela koji su već otvoreni na Crvenom moru, dodatnih 173 zatražilo dozvolu za ponovno otvaranje širom zemlje.

Egipatska vlada se nada da će hoteli u junu moći da povećaju nivo popunjenosti na 50%.

Podsećamo, Egipat je proglašen za omiljenu turističku destinaciju putnicima iz Srednjeg istoka i Severne Afrike, a značajan deo turista iz Srbije posećuje ovu zemlju.

PROČITAJ:  Obaveštenje o subvencijama za hotele u Srbiji: 10,5 miliona evra za hotelski sektor

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.