Vesti

Srpski državljani ipak mogu u Grčku

Grčka zastava

Srpski turisti ipak mogu da uđu u Grčku, odluka je koju je Vlada Grčke donela kasno sinoć. Odluka se odnosi na ulazak u Grčku iz Bugarske. Ulaz u Grčku iz Severne Makedonije još je pod pitanjem.

Ovo je potvrdio i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je izjavio da posle celodnevnih razgovora sa zvaničnicima Grčke, obavešten da će početi da puštaju naše građane Srbije preko bugarsko-grčke granice, i dodao da se očekuje zvanična odluka tokom današnjeg dana.

PROČITAJ:  Činjenice o Grčkoj koje morate znati pre nego što krenete na put

“Sutra tokom dana biće doneta zvanična odluka da je granica otvorena za sve srpske turiste. Za sada će odluka da se odnosi na granicu sa Bugarskom i još nije prelomljeno oko prelaza sa Severnom Makedonijom. Nadam se da će uskoro biti dozvoljen i prelaz iz Severne Makedonije”, rekao je Dačić.

Konzul Srbije u Atini Milan Vukosavljević rekao je da su srpski turisti već počeli da prelaze granične prelaze i da su na putu ka letovalištima.

Podsećamo, turiste iz Srbije koji su se uputili ka Grčkoj danas je sačekala odluka grčkih vlasti da će to biti moguće tek od 1. jula. Odluka o delimičnom otvaranju granica kojom, između ostalog, i srpskim državaljanim nije omogućen ulazak u Grčku, objavljena je danas u grčkom Službenom glasniku i odmah je stupila na snagu, rekao je ranije danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake