Vesti

Superautoput kojim ćemo kolima moći iz Evrope u Ameriku

Mapa sveta

Ukoliko se usvoji predlog predsednika Ruske železnice o izgradnji superautoputa dugačkog skoro 20.000 kilometara, koji bi spajao Evropu sa Amerikom, uskoro bismo od Londona do Njujorka mogli da stignemo i automobilom.

Prema pisanju Siberian Tajmsa, transsibirski autoput bi povezivao zapadni deo Rusije sa Aljaskom, preko Beringovog mora koje razdvaja Aziju od Severne Amerike, spajajući London i Njujork.

Superautoput koji bi po prvi put omogućio putnicima da se sami prevezu do Ujedinjenog Kraljevstva ili Sjedinjenih Američkih Država, preko Azije, uključio bi se u postojeću mrežu puteva između Evrope i Azije, s tim što bi mreža postojećih puteva koja bi postala sastavni deo ove rute morala da bude obnovljena, piše britanski DailyMail.

Realizacija ove epohalne saobraćajne ideje dovela bi do izgradnje superautoputa koji bi se protezao preko 80 odsto planete i bio prečica za milione onih koji žele da pređu kolima sa jednog na drugi kraj sveta.

Aljaska
Transsibirski superautoput bi povezivao zapadni deo Rusije sa Aljaskom, mapa: TUBS

Naslovna fotografija: Dmthoth

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare