Vesti

TAG uređaj se može kupiti u poštama

Zabrana automobila

TAG uređaj za elektronsku naplatu putarine na auto-putevima u Srbiji od sada se može kupiti i u poštama širom Srbije.

Kako se navodi u saopoštenju JP “Putevi Srbije”, TAG uređaj nalazi se u prodaji na šalterima JP “Pošta Srbije” po ceni od 2.022,00 dinara, namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica. Za razliku od Srbije, grčki TAG uređaj je besplatan.

PROČITAJ:  Vinjeta za Bugarsku, cena i elektronska kupovina

Kada se kupi TAG uređaj u poslovnicama pošte korisnici mogu na jednostavan način registrovati uređaj putem jedinstvene web platforme preko koje mogu vršiti plaćanje putarine on-line sa registrovane platne kartice koja može biti debitna ili kreditna, kompanija Mastercard, Visa ili Maestro, o čemu smo ranije pisali. Kada se prijavite na platformu za online plaćanje putarine i unesete platnu karticu, nakon korišćenja određene deonice autoputa, izvršiće se automatska naplata putarine sa navedene kartice.

“U narednom periodu očekujemo potpisivanje sporazuma sa zemljama regiona, što će omogućiti ostvarivanje zajedničkog cilja da korisnik sa istim TAG uređajem plaća putarinu u više različitih zemalja”, navode Putevi Srbije u saopštenju, a ova očekivanja su najavljivana i u ranijim saopštenjima ovog javnog preduzeća. Ovaj način naplate putarine će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.

Cene putarina u Srbiji su povećane za 12 odsto, ali je poslednjom odlukom omogućen i popust ukoliko se putarina plaća elektronski, odnosno putem TAG uređaja.

PROČITAJ:  TAG uređaj: Gde i kako ga prekonfigurisati na Open Balkan

U saopštenju JP “Putevi Srbije” pozivaju da sve detalje vezane za korišćenje TAG uređaja kao i prodajne lokacije TAG uređaja zainteresovani korisnici mogu pogledati na njihovoj zvaničnoj internet prezentaciji.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare