Vesti

Web servis za elektronsku naplatu putarine

Automobil

Web servis za elektronsku naplatu putarine danas je pušten u rad, navodi se u saopštenju Javnog preduzeća „Putevi Srbije“. Servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Republike Srbije i isti će biti dostupan isključivo fizičkim licima.

Od petka 30.12.2022. godine moguće je platiti putarinu putem internet servisa. Kako se dalje navodi u planu je proširenje usluge i u narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, u preduzeću očekuju pristupanje zemalja regiona. Cilj je da elektronska naplata putarine uskoro funkcioniše kroz istu web platformu za naplatu u više zainteresovanih zemalja.

Ovaj način naplate putarine će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.

PROČITAJ:  Poskupljenje putarine od Beograda do Čačka i novi popusti za ENP

Kako platiti putarinu elektronski online

Ukoliko želite da plaćate putarinu elektronski odnosno putem web servisa potrebno je da posedujete TAG uređaj koji već imate ili da kupite nov, kao i platnu karticu koja može biti debitna ili kreditna, kompanija Mastercard, Visa ili Maestro.

Kada se prijavite na platformu i unesete platnu karticu, nakon korišćenja određene deonice autoputa, izvršiće se automatska naplata putarine sa navedene kartice.

Usluga elektronske naplate putarine putem web platforme će u početnoj fazi biti dostupna na prodajnom mestu JP „Putevi Srbije“ u Beogradu u Ustaničkoj ulici br. 64/5 svakog radnog dana u vremenskom periodu 07-22 časa, kao i u Poštama Srbije.

Kako se u saopštenju navodi u narednim fazama usluga će biti proširena kroz postojeću distributivnu prodajnu mrežu za elektronsku naplatu putarine.

PROČITAJ:  Kamere Horgoš uživo i drugi granični prelazi sa Mađarskom

Iz „Puteva Srbije“ izdato je i detaljno uputstvo kako postati korisnik web platforme za jedinstvenu elektronsku naplatu putarine, koje se može preuzeti sa njihove internet prezentacije na ovom linku.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare