Vesti

Tajland uveo elektronsku vizu po dolasku

Glavni grad Bangkok u kome možete videti Tajland 21. veka, ali i izuzetne kulturno-istorijske i religijske lokalitete

Tajland je uveo elektronsku vizu po dolasku za strane turiste koji će od sada moći da je podignu na aerodromima Suvarnabumi i Don Muang u Bangkoku, kao i na onima u Puketu i Čijang Maju.

Uvođenje ove vize je deo tajlandske namere da se promoviše turizam njihove zemlje, a sistem je razvio Imigracioni biro kraljevske policije.

Pretprošle godine Tajland je ugostio rekordnih 35 miliona turista, koji su na svom odredištu potrošili oko 2,6 milijardi tajlandskih bata, dok je u 2018. godini više od četiri miliona njih koristilo konvencionalnu vizu po dolasku na tajlandskim aerodromima.

PROČITAJ:  ZORAN ĐUKANOVIĆ, počasni konzul Tajlanda: Srbija je Tajlanđanima potpuno nepoznata zemlja

Nova usluga omogućiće putnicima da izbegnu duge redove u kojima su do sad čekali svoju vizu po dolasku, kao i da preskoče popunjavanje formulara i prikupljanje papira koje ih je nakon dugog leta do sad bespotrebno zamaralo.

Puket, Tajland
Puket, Tajland

S druge strane, procedura za dobijanje elektronske vize po dolasku podrazumeva odlazak na sajt, popunjavanje elektronske forme i onlajn plaćanje vize koja se pre polaska na put šalje mejlom.

U ovoj olakšici ubuduće će moći da uživaju državljani 21 zemlje na svetu, i to Andore, Bugarske, Butana, Kine, Kipra, Etiopije, Fidžija, Indije, Kazahstana, Latvije, Litvanije, Maldiva, Malte, Mauricijusa, Papue Nove Gvineje, Rumunije, San Marina, Saudijske Arabije, Tajvana, Ukrajine i Uzbekistana.

PROČITAJ:  Kako do vize za Tajland u Srbiji?

Primetićete da na ovom spisku još nema Srbije, za čije državljane i dalje važi standardni postupak dobijanja tajlandske vize.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Jedan komentar

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.