Vesti

Trajekt od Soluna do Izmira: Trajektna linija počela sa radom

Izmir sa mora

Trajekt od severnog grčkog lučkog grada Soluna do turskog primorskog grada Izmira počeo je da saobraća u drugoj nedelji oktobra. Kompanija Levante Ferries sa sedištem u Atini u ponedeljak je pokrenula istorijsku liniju koja će spojiti ova dva grada.

PROČITAJ:  Grčka računa na turiste iz Srbije i ostatka Balkana da će joj spasiti sezonu

Trajekt “Smirna di Levante” isploviio je na svoje prvo putovanje iz Soluna u 17 časova. Putovanje od Soluna do Izmira trajektom predviđeno je da traje 14 sati u zavisnosti od vremenskih uslova.

Ferry od Soluna do Izmira prevoziće svakog ponedeljka, srede i petka, a od Izmira do Soluna svakog utorka, četvrtka i nedelje.

Veza između Gamzigrada i Soluna: Galerijev luk ispod koga ste verovatno mnogo puta prošli, foto: Armineaghayan / Wikimedia
Galerijev luk u Solunu

Trajekt ima kapacitet za 948 putnika, 300 automobila i 55 kamiona. “Smirna di Levante” je dužine 160 metara i širine 23 metra.

Cene karata počinju od 81 evra za mesto u salonu ili na palubi, uz popust od 10% na povratne karte.

Izmir
Izmir je dostupan trajektom iz Soluna

Trajektna linija između turske egejske provincije Izmir i severnog grčkog grada Soluna kao projekat se razmatra još od 2011. godine. Iz kompanije Levante Ferries saopštili su da je predviđeno da u toku godine na liniju saobraćanja trajekta bude dodato i grčko ostrvo Lezbos.

PROČITAJ:  Najam apartmana u Grčkoj u prvoj polovini 2019. bio skuplji za 6,3 odsto

Grčki mediji procenjuju da će trajektom Solun-Izmir turistima iz Grčke i Turske biti predstavljeni novi turistički paketi.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.