Vesti

Turizam u Iranu raste velikom brzinom

Iran, Teheran

Turizam u Iranu raste velikom brzinom i uskoro se očekuje da će ova zemlja ugostiti 20 miliona turista tokom godine, izjavio je iranski ministar za kulturno nasleđe, turizam i zanatstvo, Ali-Ašgar Munesan, i dodao da je to sve ostvareno uprkos američkoj politici “maksimalnog pritiska”.

Novi iranski ministar rekao je da je situacija za turizam u Iranu dobra i da iranska turistička industrija doživljava “bum” zahvaljujući i domaćim i stranim turistima.

Svakodnevnica u Iranu: Bezalkoholno pivo, organska hrana i energetska pića

“Nekada su istorijske građevine bile uništene i naš budžet nije bio dovoljan za održavanje svih drevnih spomenika, ali danas su one zaštićene zahvaljujući ljudskom naporu i turističkoj industriji koja je stvorila atmosferu za razvijanje posla”, rekao je ovaj visoki zvaničnik.

Naglasio je da je Iran ugostio 7,8 miliona turista za godinu dana do marta 2019. godine, a da je prihod koji je ostvaren u ovoj grani privrede između 18-20 milijardi dolara.

“Svaki strani turista stvori 1.400 dolara zarade, a ovaj trend dalje jača ekonomiju”, kazao je on i dodao da je zabeležen rast od 40% u broju turista u drugom kvartalu 2019. godine.

Podsećamo da je državljanima Srbije ponovo potrebna viza za posetu Iranu.

Daljine.rs na društvenim mrežama

Ukoliko vam se sviđa naš sadržaj pratite Daljine.rs na društvenim mrežama
Pratite naše objave
Bez Instagrama se ne može
Čitajte šta tvitujemo
PROČITAJ:  Teheran - Banja Luka direktni letovi kompanijom Mahan Air od kraja jula
Oznake

Komentarišite

Komentarišite

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.