Turizam u Iranu raste velikom brzinom i uskoro se očekuje da će ova zemlja ugostiti 20 miliona turista tokom godine, izjavio je iranski ministar za kulturno nasleđe, turizam i zanatstvo, Ali-Ašgar Munesan, i dodao da je to sve ostvareno uprkos američkoj politici “maksimalnog pritiska”.

Novi iranski ministar rekao je da je situacija za turizam u Iranu dobra i da iranska turistička industrija doživljava “bum” zahvaljujući i domaćim i stranim turistima.

Svakodnevnica u Iranu: Bezalkoholno pivo, organska hrana i energetska pića

“Nekada su istorijske građevine bile uništene i naš budžet nije bio dovoljan za održavanje svih drevnih spomenika, ali danas su one zaštićene zahvaljujući ljudskom naporu i turističkoj industriji koja je stvorila atmosferu za razvijanje posla”, rekao je ovaj visoki zvaničnik.


Naglasio je da je Iran ugostio 7,8 miliona turista za godinu dana do marta 2019. godine, a da je prihod koji je ostvaren u ovoj grani privrede između 18-20 milijardi dolara.

“Svaki strani turista stvori 1.400 dolara zarade, a ovaj trend dalje jača ekonomiju”, kazao je on i dodao da je zabeležen rast od 40% u broju turista u drugom kvartalu 2019. godine.

Podsećamo da je državljanima Srbije ponovo potrebna viza za posetu Iranu.

17Shares
  Kvalitet vode za kupanje: Na Kipru najčistija, Grčka odlična, a u Italiji se bolje držite kopna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.