Vesti

Turizam u Iranu raste velikom brzinom

Iran, Teheran

Turizam u Iranu raste velikom brzinom i uskoro se očekuje da će ova zemlja ugostiti 20 miliona turista tokom godine, izjavio je iranski ministar za kulturno nasleđe, turizam i zanatstvo, Ali-Ašgar Munesan, i dodao da je to sve ostvareno uprkos američkoj politici „maksimalnog pritiska“.

Novi iranski ministar rekao je da je situacija za turizam u Iranu dobra i da iranska turistička industrija doživljava „bum“ zahvaljujući i domaćim i stranim turistima.

Svakodnevnica u Iranu: Bezalkoholno pivo, organska hrana i energetska pića

„Nekada su istorijske građevine bile uništene i naš budžet nije bio dovoljan za održavanje svih drevnih spomenika, ali danas su one zaštićene zahvaljujući ljudskom naporu i turističkoj industriji koja je stvorila atmosferu za razvijanje posla“, rekao je ovaj visoki zvaničnik.

Naglasio je da je Iran ugostio 7,8 miliona turista za godinu dana do marta 2019. godine, a da je prihod koji je ostvaren u ovoj grani privrede između 18-20 milijardi dolara.

„Svaki strani turista stvori 1.400 dolara zarade, a ovaj trend dalje jača ekonomiju“, kazao je on i dodao da je zabeležen rast od 40% u broju turista u drugom kvartalu 2019. godine.

Podsećamo da je državljanima Srbije ponovo potrebna viza za posetu Iranu.

PROČITAJ:  Turizam u Iranu porastao za 40% uskoro bez viza za Srbiju i 68 država
Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Oznake
Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare