Vesti

Tužio British Airways jer je morao da sedi pored gojaznog putnika

Avion, putnik

Britanac Stiven Proser (51) iz Južnog Velsa tužio je aviokompaniju British Airways tvrdeći da je pretrpeo povredu usled koje mu je naneta nematerijalna šteta, a sve to zato što je bio primoran da sedi pored jednog gojaznog turiste i to na dvanaestočasovnom letu.

Proser je na sudu u petak rekao da ga je posada aviona British Airways-a primorala da sedi pored putnika koji je zauzimao previše mesta, pravdajući se da u Boingu 777 nema više mesta, iako ih je više puta upozorio da će ga povrediti.

Žrtva svog saputnika prekomerne težine, koji je inače građevinski inženjer, opisao je svog suseda sa leta kao „ekstremno velikog“, navodeći da je imao 1.95 m i oko 140 kilograma.

– Bio je toliki da je svoju zadnjicu jedva smestio na sedište, tako da se deo njegovog tela prelivao i na moje, i to nekoliko centimetara. U startu sam bio svestan toga da ću imati problema i tačno sam mogao da osetim težinu njegovog tela koje je pritiskalo moje – objasnio je Proser koji je istakao da ga je dotični primorao da sedi u nepravilnom položaju, prenosi Press Association.

Britiš ervejz
Proser je na sudu u petak rekao da ga je posada aviona British Airways-a primorala da sedi pored putnika koji je zauzimao previše mesta, pravdajući se da u Boingu 777 nema više mesta

Oštećeni Britanac, inače visok 160 centimetara, u svojoj tužbi tvrdi da je na letu od Bangkoka do Londona, u januaru 2016. godine pretpeo oštećenje nerva i povredu karlice koje su uzrokovali spazam leđnih mišića.

Kako je naveo, ne bi li se izlečio morao je da posećuje kiropraktičara dve godine, zbog čega nije bio sposoban da radi tri meseca.

Na pitanje sudije da li je pokušao da se direktno požali putniku koji je sedeo do njega, Proser je odgovorio da „nije hteo da ulazi u konfrontaciju sa njim, budući da je izgledao vrlo samosvesno“.

Njegove tvrdnje doveo je u pitanje predstavnik British Airwaysa Timoti Salisburi, navodeći da Proser preteruje poredeći turistu koji ga je „povredio“ sa pokojnim legendarnim ragbistom Džonom Lomuom, koji je bio novozelandsko levo krilo.

Iz British Airways-a su rekli i to da su se sa ovakvim žalbama  ranije susretali vrlo retko – ako su i ikada, kao i da se posadi Proser nije činio kao neko ko se muči, već da je čak i spavao u toku leta.

– Dok sam prolazio između sedišta mogao sam da vidim da gospodin Proser ne sedi u neprirodnom položaju za pojmove koji inače važe u ekonomskoj klasi, a kada je napustio avion najnormalnije se kretao, bez znaka ikakve povrede – prisetio se Kris MekLindon, koji je u posadi leta na kom je Proser pretrpeo povredu bio zadužen za brigu o putnicima.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare