Vesti

U susret Olimpijskim igrama 2020 Japan organizuje brojne sportske događaje

Olimpijske igre

U susret Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama 2020 u Tokiju, Japan će biti domaćin brojnim sportskim događajima, koji će se širom zemlje održavati tokom ove i sledeće godine.

Poznat u svetu po svojoj bejzbol i reprezentaciji sumo rvača, Japan će svojim turistima sportskim entuzijastima i ljubiteljima aktivnog odmora ponuditi širok spektar dešavanja.

Japanska bejzbol liga

Bejzbol, Japan
Nippon Professional Baseball je najviša liga u japanskom bejzbolu, By 百楽兎

Sport koji je ovoj naciji prvi put 1870. godine, kao predškolsku aktivnost, predstavio jedan američki učitelj, danas je toliko popularan da se smatra nacionalnim sportom u Japanu, pa profesionalna i liga srednjih škola privlače milione fanova po celoj zemlji. Momci koji se profesionalno bave bejzbolom u Japanu porede se sa američkom ligom, a Yomiuri Giants iz Tokija iz milošte zovu Japanski Jenkiji. Nacionalni turnir u bejzbolu počinje 27. oktobra i održaće se na jednom od glavnih stadiona u Tokiju.

Shimanami biciklistička tura

Takođe u oktobru, oko 7.000 biciklista iz celog sveta okupiće se na Shimanami turi koja je jedna od najpoznatijih japanskih biciklističkih događaja. Poznatija kao Meka za bicikliste, biciklistima omogućava da putuju sa ostrva na ostrvo preko mostova, a učesnici se dele u grupe na osnovu iskustva, umešnosti i preferencija. Vozeći ovu turu, oni uživaju u prelepoj prirodi, a svoje putešestvije započinju u Hirošimi.

Nacionalno takmičenje u streljaštvu

Streljaštvo
Svake godine, 2.000 mladih iz celog Japana učestvuju u takmičenju koje slavi volju i umeće

Svake godine, u hramu u Kjotu održava se nadmetanje na koje dolazi oko 2.000 mladih iz celog Japana koji žele da učestvuju u takmičenju koje slavi volju i umeće. Kada učitelj streljaštva odapne prvu strelu, nadmetanje počinje, nakon čega svaki takmičar ima dva minuta da ispali dve strele ciljajući metu udaljenu 60 metara. Samo oni koji uspeju u tome oba puta, prelaze u sledeći krug.

Maratoni širom Japana

Od januara do marta 2019. Japan će biti domaćin brojnih maratona u celoj zemlji. Prvi od njih, Amakuša Maraton, održava se na sat i po vožnje ferijem od Goto ostrva, koje se inače nalazi na UNESCO listi kulturnog nasleđa. U januaru će biti i Ibusuki maraton (13. januar), za kojim u februaru slede maraton Ehime (10. februar), Kita-Kujšu i Koči Rioma maratoni (17. februar), a onda i OSJ Amami džangl trejl maraton (sredinom februara).

U martu, biciklisti će moći da voze rute maratona u Tokiju i Kagošima maratona (3. mart), a zatim i Joron maratona koji se održava početkom marta, a potom i onog u Tokušimi, krajem meseca.

Svetski kup u ragbiju

Kagošima, Japan
Jedan od najpopularnijih maratona u Japanu održava se u gradu Kagošima, koji još zovu i Napulj Japana zbog sličnog zaliva i tople klime

Održan prvi put 1987. Svetski ragbi kup organizuje se svake četiri godine. Na najvećem sportskom događaju posle Letnjih Olimpijskih igara i Svetskog prvenstva u fudbalu, nadmeće se 20 najjačih timova na svetu.

Od septembra do novembra naredne godine, u okviru Kupa odigraće se 48 mečeva na 12 stadiona, među kojima su oni u Tokiju, Kumamotu, Jokahomi i Saporu. Prva utakmica zakazana je za 20. septembar 2019., dok će se finale igrati 2. novembra na Internacionalnom stadionu Jokohama, koji je jedan od domaćina Svetskog prvenstva u ragbiju, i na kom će se igrati i fudbalske utakmice na Olimpijskim igrama 2020.

Pratite nas na društvenim mrežama: Instagram, Facebook i Twitter i budite obavešteni o dešavanjima iz oblasti putovanja, turizma, ekologije i kulture.

Pretplati se
Obavesti o
guest

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare